2009-11-10 14:56:16• hírek • Szatmar.ro

Cserékkel is biztosan nyert a VSK

A második félidőben már a juniorok is lehetőséget kaptak, mégis 36 ponttal nyertek a lányok.

A női kosárlabda Nemzeti Liga hétközi fordulójában a Szatmárnémeti VSK csapata Brassóba látogatott és a várakozásoknak megfelelően könnyed, 91-55 arányú győzelmet aratott. A csapatban több junior valamint a sérüléséből felépülő Monica Urse-Ivan is pályára lépett.

Utóbbi olyannyira jól szerepelt, hogy 20 pontjával a csapata legeredményesebb játékosa lett, míg a mindössze 16 éves Nagy Anita is megszerezte élete első bajnoki pontjait.

Szokásával ellentétben a VSK ezúttal erősen kezdett, az első negyedben mindössze kilenc pontot engedélyezett a hazaiaknak, miközben 17 pontos előnyre tett szert. A második játékrészben sikerült ezt további 14-el megtoldani, így  a nagyszünet után szerepet kapott a három fiatal játékos, Nagy mellett Szmutku Kinga és Mészáros Izabella is. Megemlítendő továbbra, hogy  Urse mellett Claudia Pop és Allyson Hardy is remekelt, mindketten 18 pontig jutottak.
„Urse nagyon akart már játszani, és örülünk, hogy belelendült a játékba és jól is teljesített. Az ilyen meccsek arra is jók, hogy a fiatalok játéklehetőséghez jussanak, és tapasztalatot szerezzenek" - mondta Éles Péter menedzser.

A VSK szombaton 17 órától a gyulafehérvári együttest fogadja.

A osztály, 6. forduló:
Brassói Galactica Olimpia-Szatmárnémeti VSK 55:91 (9:26, 14:28, 14:18, 18:19).
A szatmári pontszerzők: Monica Urse-Ivan 20, Pop Claudia. 18, Allyson Hardy 18 (8 gólpassz), Elisabeth Pavel 12 (10 lepattanó), Laura Povilonyte 10 (11 lepattanó), Mészáros Izabella 6, Laura Drăgoescu 5 (5 lepattanó + 5 gólpassz), Nagy Anita 2
Játszott még: Szmutku Kinga.



Könnyed győzelmet aratott a VSK Brassóban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: