2018-05-09 13:29:36• hírek • Oszkó Viktória

Cserediákok özönlötték el a Kölcseyt

Május 9-én a délutáni órákban futott be a Budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium busza Szatmárnémetibe. Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője a székesegyház előtt fogadta a vendégeket.

Baranyai István, a vendégiskola egyik oktatója elmondta, hogy intézményük rendszeresen résztvesz olyan programokban, amelyek lehetőséget kínálnak arra, hogy egy-egy határon túli területet vagy várost fedezhessenek fel a diákokkal.


Elég nagy létszámú diákkal indulnak ilyenkor útnak,  70 és 90 között mozog a résztvevők száma. Az ilyen kirándulások már hagyományosnak mondhatók az budapesti iskola háza táján, mivel már több mint 20 éve nyitottak a külföldi oktatási intézményekkel való együttműködésre.


A kirándulás fő célja egyértelműen az, hogy a diákok megismerkedhessenek egymással, barátságokat köthessenek és hogy bepillanthassanak kortársaik életébe. Hozzátette, jó lehetőség minden magyarországi diáknak megtapasztalni, milyen egy magyarokból álló közösséghez tartozni anyaországi határainkon túl. Az budapesti vendégiskola oktatója szerint a lényeg az, hogy a fiatalok felismerjék a különbségeket és a hasonlóságokat egymás között, legyen szó akár oktatásról, akár közösségi életről.



A csere-bere természetesen oda-vissza működik, a Budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium ugyanúgy visszavárja a Kölcsey lelkes diákjait.


A most érkezett 10. osztályos fiatalok három napot töltenek majd városunkban, ahol sokszínű programokon fognak részt venni, hogy egy igazán szatmári darabot vihessenek magukkal haza emlékbe. A látogatás szerves része a városnézés, emellett buszos kirándulásokra is indulnak majd a környező városokba és településekre, köztük Nagykárolyba és Kaplonyba. A pezsgő iskolai diákélet is hozzátartozik az élményekhez, a látogatók különféle tanórákon figyelhetik majd meg itteni társaikat, hogyan boldogulnak a tananyaggal.


A hangulat már a diákok érkezésekor a tetőfokára hágott, mivel kiderült, hogy a fogadó és az érkező fiatalok közül sokan ismerik már egymást korábbról. A legtöbben ráadásul előre felkeresték egymást a legnépszerűbb közösségi oldalon, mikor megtudták, hogy egymáshoz lesznek beosztva, a látogatókat ugyanis a Kölcsey diákjai segítik majd a boldogulásban a következő néhány napban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: