2018-03-25 06:42:44• hírek • Oszkó Viktória

Csere-Bere tábort tartottak a Lépésházban

Március 22. és 25. között csere-bere táborban vehettek részt azok, akik érdeklődnek a különböző mesterségek iránt.

Hasonló eseményt eddig még nem rendeztek a Borókagyökér Egyesületnél, de a szervezők reményei szerint hagyománnyá nőheti ki magát a kezdeményezés. A tábor alapelképzelése az, hogy kézműves tevékenységek mesterembereit hívják meg magukhoz a Lépésházba a Kárpát-medence különböző területeiről, akik egy néhány napon át tartó, intenzív gyorstalpalót tartanak egymásnak: ezúttal a bútorfestés és a fonás tudományából.



Előbbinél a teljes munkafolyamatot el lehetett sajátítani, a fa előkészítésétől a festék keverésen át egészen a befejezésig, beleértve a minták megismerését is. ​A fonás mesterségét a Dél-alföldi Teleházak Regionális Közhasznú Egyesülete hozta el Szatmárnémetibe a Lépésházba. Ők kézi orsón és rokkán tanítottak fonást, de be lehetett gyakorolni a gyapjú fésülését is. Az oktatás párhuzamosan folyt; mivel mindkét tevékenység során vannak aktívabb és passzívabb időszakok, amikor az egyik munkafolyamatban várni kellett például az anyag száradására, akkor mással foglalkoztak.


Gyakorlatilag egész nap dolgoztak, városnézésre, kirándulásokra most nem volt lehetőség, de a hangulat fantasztikus volt. Különösen a fiatalok szorgoskodtak, volt, aki még bőven sötétedés után sem hagyta abba a munkát.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: