2007-09-04 00:06:49• hírek • Szatmar.ro

Újabb sikeres pályázat

roukEurópai pénzalapokból kerül felújításra a 109-es megyei út Halmi- Batarcs közötti része.

Európai pénzalapokból kerül felújításra a 109-es megyei út Halmi- Batarcs közötti része. A Szatmár Megyei Tanács pályázata a Halmi és Nagytarna közötti határátkelők közötti összeköttetés infrastrukturális fejlesztésére ugyanis sikeresnek bizonyult, és a Román- Ukrán szomszédság 2004 – 2006 program keretén belül kerül finanszírozásra. A támogatási szerződést a múlt héten írták alá.

A projekt lefutási ideje 14 hónap, és az általános célja a határon átnyúló román- ukrán kapcsolatok javítása a Szatmár megyei infrastrukturális feltételek megteremtése révén. Az említett útszakasz 12 km, a munkálat összértéke pedig 800.000 euro, amiből 75%-ot európai forrásból, míg a fennmaradó 25%-ot a Román Kormány hozzájárulásából fedeznek.

A  Megyei Tanácsnak egyébként nem ez az egyetlen, e célra benyújtott pályázata, mivel szintén e program keretén belül kértek támogatást a Halmi- Dijakovo út romániai szakaszának modernizálására, (Halmi, Kökényesd, Csedreg, ukrán határ  5,561 km-es szakasza), aminek az elbírálása jelenleg folyamatban van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: