2015-12-02 11:27:45• hírek • Szatmar.ro

Csengerben mondtak mesét a szatmári kisdiákok

Immár hagyománnyá vált a Csengeri Művelődési Központ szervezésében megrendezésre kerülő Nemzetközi Őszi Meseszüret mesemondó verseny. A szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola kisdiákjai pedig minden évben meghívást kapnak erre a rangos eseményre a helyi oktatási intézménnyel ápolt testvériskolai kapcsolatnak köszönhetően.

A több napon át zajló, igen népszerű megmérettetésre a helyi és környékbeli kisdiákok mellett a határon túlról, Kovásznáról és Szatmárnémetiből is érkeztek versenyzők. Közel 250 tanuló bizonyíthatta tehetségét a mesemondás terén, öt korosztályba sorolva.

Az erős megmérettetésen a szatmári kisdiákok példaértékűen megállták a helyüket, s többen az élmezőnyben végeztek.

Baranyai Zsuzsa tanítónő előkészítősei közül Ilyés Jázmin és Kádas Dóra az első, Egri Lara a második, Kovács Máté és Vida Márk a harmadik helyet szerezte meg, míg Jeromos Ákos különdíjat kapott. Remekeltek az elsősök is, hisz Reich Annamária diákjai közül Kővári Ádám és Kárpinszki Zsófia első, Ferenczi Iringó pedig második díjat kapott. A másodikosok közül Pesti Mária tanítványa, Katona Dalma első, Lovas Tünde diákja, Ilyés Mira pedig harmadik helyezett lett a csengeri mesemondó ünnepen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: