2010-12-13 11:02:19• hírek • Szatmar.ro

Csenger apraja-nagyja kíváncsi volt az FTC-re

Felbolydult Csenger lakossága szombat délután, a csendes Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros apraja-nagyja kimozdult otthonról és célba vette a a Városi Sportcsarnokot. Mindezért egy nemes cél, egy maréknyi segíteni akaró ember és Magyarország legnépszerűbb labdarúgó klubja, a Ferencváros volt „hibáztatható".

Amint arról a Szatmár.ro is beszámolt, december 11.-én került sor a szomszédos városban a Szamos Kölyök jótékonysági gálára, amely a csontdaganattal diagnosztizált Szabó Balázsnak és a hasonló betegségben szenvedő édesapjának, Szabó Csabának hivatott segíteni.

A nap folyamán a sportcsarnokban bemutatkozhatott a teljes csengeri labdarúgó-utánpótlás, ugyanis az óvodásoktól az U16-is korosztályig számtalan generáció pályára lépett. A meccsek között illetve a szünetekben pedig tehetséges mazsorettek és táncosok szórakoztatták a nagyérdeműt.


A legkisebbek is szerepet kaptak
A legkisebbek is szerepet kaptak


Az nap fő attrakcióját mégis a Ferencváros két csapatának, a futsal- és az öregfiúk gárdájának a pályára lépése jelentette. Előbb a teremfoci együttes tagjai bűvölhették el a közönséget és az ellenfelet, utóbbi jele, hogy simán, 6-2-re verték a Csenger FC-t.


A Ferencváros öregfiúk csapata, kiegészülve néhány szurkolóval, középen Szabó Balázs
A Ferencváros öregfiúk csapata, kiegészülve néhány szurkolóval, középen Szabó Balázs


Miután az „előzenekar" kellően bemelegítette a nézőket, a Szatmári Fradisták klub tagjai pedig szurkolásukkal megteremtették az alaphangulatot, végre megjelent a „főzenekar", a Ferencváros öregfiúk csapata, soraiban a közelebbi és a kissé távolabbi múlt nagyjaival, többek között Bánky Józseffel, Wukovics Sándorral, Páling Zsolttal vagy Szenes Sándorral. A nézők ámulva vonhatták le a következtetést, hogy a labda még mindig „zenélt", ahogy a legendák hozzá értek, főleg Szenes és Wukovics játékát irigyelhetné meg nem egy jelenlegi profi. A remek hangulat közepette szinte teljesen háttérbe szorult az a statisztikai tény, hogy a „zöld-sasok" magasan szárnyalva 4-0-ás győzelmet arattak.

Az est legmeghatóbb pillanatai mégis azok voltak, amikor a 15 esztendős Szabó Balázs mankóira támaszkodva megjelent a pályán, hogy átvegye a Fradisták ajándékait, majd álmai csapatának mezében labdához érhetett, végül remegő hangon mondott köszönetet a Ferencvárosi Torna Clubnak és annak a mintegy 900 nézőnek, aki kilátogatott erre a nemes és sportértékébe is jelentős gálára.


a Csenger FC és az FTC öregfiúkcsapata Szabó Balázzsal
A Csenger FC és az FTC öregfiúkcsapata Szabó Balázzsal


A focigála után egy remek hangulatú bálon több licitálásra felajánlott relikvia, így a Ferencváros legendái által aláírt mez, a jelenlegi csapat tagjai által szignált labda, a futsal együttes által jegyzett mez valamint a közelmúltban elhunyt legenda, Varga Zoltán portréja is gazdára lelt, ezzel is növelve a jegybevétel jelentette segítség összegét.

Végezetül a Szabó család köszönetet mondott Csenger város önkormányzatának valamint Szilágyi Sándor főszervezőnek, aki nélkül ez az esemény nem jött volna létre, Csenger lakosságának mintegy egyötöde pedig unalomra lett volna kárhoztatva.


A zárómeccs után, Szabó Balázzsal a középpontban
A zárómeccs után, Szabó Balázzsal a középpontban


A Szatmári Fradisták, amint a Himnuszt énekelik
A Szatmári Fradisták, amint a Himnuszt énekelik


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: