2017-11-27 11:24:14• hírek • Szatmár.ro

Csendőr-toborzást tartottak Szatmár Megyében

November 25-én, szombaton csendőr-toborzást tartottak Szatmár Megyében. Az akció célja az volt, hogy minél több fiatal érdeklődését keltsék fel a szakma iránt.

Szatmárnémeti csendőrök kísérték a promóciós célt szolgáló kisbuszt Erdődre, Szatmárnémetibe és Nagykárolyba, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsék a csendőri szakmát. Azoknak, akik a helyszínre mentek, a kitelepült csendőrök szórólapokat osztottak és minden fontos információt elmondtak a jelentkezéssel kapcsolatban.

Ahhoz, hogy valaki a csendőrség tagja lehessen, először is egy felvételi eljáráson kell keresztül mennie, ami egyfajta versenyvizsgát jelent. A helyszínre látogató fiatalok nagyon nyitottak voltak, több kérdést is feltettek a csendőröknek, akik készségesen válaszoltak mindenre a toborzással kapcsolatban.
 

Jelentkezni december 5-ig lehet a Szatmár Megyei Csendőrségen, ami a Ecaterina Teodoriu utca 1. szám alatt található. Azok az újdonsült csendőrjelöltek, akik bekerülnek az oktatási rendszerbe, egy évet tanulnak majd ahhoz, hogy képzett csendőrként láthassák el a feladataikat. A felvételt nyert diákok számára a szállást és az étkezést is biztosítják az oktatási intézményekben, ahol a fiatalok az internetlaborokat és a sportlétesítményeket is használhatják.

A tanulmányi időszak végén, a sikeres érettségi vizsgák után az új munkatársakat beosztják valamelyik egységbe, ahol a csendőrség teljesértékű tagjaiként szolgálhatnak majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: