2008-11-07 16:01:15• hírek • Szatmár.ro

Csendőrök védőszentjei

Mihály és Gábor arkangyalok a katonák védelmezői, az igazság szolgálatában vívott háború jelképei. Ezekből a szimbólumokból kiindulva a csendőrök is védőszentjeikké választották őket. Nekik mondanak köszönetet minden november 8-án.

A csendőrök április 3-án emlékeznek meg intézményük megalakulásáról, november 8-án szintén ünnepelnek, mivel ezt a napot tartják számon mint az intézmény spirituális születését, ekkor mondanak köszöntet védőszentjeiknek, Mihály és Gábor arkangyaloknak és egyben róják le tiszteletüket a háborúkban elesett katonák iránt.

A Szatmár Megyei Csendőrségen is megemlékeztek erről a napról. Pénteken délben ünnepi misét tartottak az intézmény udvarán, melyen Silaghi Cristian tábori lelkész celebrált.

A csendőrök imába foglalva mondtak köszönetet a háború áldozatainak illetve kérték őrangyalaikat, hogy továbbra se vegyék le vigyázó kezeiket a haza védelmezőiről. Szombaton délelőtt ünnepi liturgiára kerül majd sor a csendőrség székhelyén, melyre minden csendőrt, illetve családtagjaikat, ismerőseiket és az érdeklődőket is szeretettel várják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: