2009-05-06 14:46:58• hírek • Ferenczi Noémi

Csendesnap a Refiben

Szerdán tartották az immár hagyományos iskolai ünnepséget, a Csendesnapot a szatmárnémeti Református Gimnáziumban. Ez a nap a lelki feltöltődés jegyében telt az iskola közössége számára.

Osztálytól függően, pályaválasztással kapcsolatos kérdésekkel, vetélkedővel, beszélgetéssel, játékkal, ismeretterjesztő előadásokkal töltötték a Csendesnapot az iskola diákjai. Szilágyi Éva igazgatónő szerint, mindegyik program a lelki feltöltődést szolgálja, legyen szó játékról vagy akár ismeretterjesztő előadásról.

A Csendesnap istentisztelettel kezdődött. Oroszi Kálmán, érselédi lelkipásztor, a gimnázium volt diákja hirdetett igét. Ez után Póti Eduárd történelemszakos tanár tartott előadást Kálvin János életéről.

A Ion Creanga Általános Iskola diákjai „A XX. század iskolája" című előadással ajándékozták meg a refiseket.

Délben minden évfolyam számára elkezdődtek az érdekesebbnél-érdekesebb foglalkozások. A történelem vetélkedő - melyen részt vettek a Hám János Iskolaközpont és a Ion Creanga iskola diákjai is - igazán jó hangulatban telt. A vetélkedő filmvetítéssel zárult.

 

A tizenkettedik osztályosok a Kálvineumban gyűltek össze, ahol őszintén beszélhettek tanáraikkal az elmúlt négy évről, problémáikról.

A tizenegyedikesek a továbbtanulással, pályaválasztással kapcsolatos beszélgetésen vettek részt az iskola dísztermében. A legkisebbek kézműves foglalkozásokon vettek részt, mely keretében a Csendesnapot kellett rajzban megörökíteniük. Eközben a tizedikesek „Élet és magatartás a kálvini erkölcstan szerint" címmel hallgattak előadást Király Lajos batizi lelkipásztor tolmácsolásában. A kilencedikesek a testmozgás örömét tapasztalhatták meg a iskolaudvaron, ahol ügyességi vetélkedőkön vettek részt.

A nap talán legizgalmasabb programja a tanár-diák futballmeccs volt. Az izgalmakkal teli mérkőzés végül a diákok  győzelmével végződött. Az erdmény 4-3 lett.

A képekre kattintva elérhető a képgaléria

Jó hangulatban telt a kilencedikesek vetélkedője

A diákok figyelemmel hallgatták Király Lajos, batizi lelkipásztor előadását

A történelmi vetélkedőn a refiseken kívül a Hám János és a Creanga iskola diákjai is részt vettek

A kicsiknek a Csendesnapot kellett lerajzolniuk

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: