2015-10-23 16:45:32• hírek • Szatmár.ro

Csendes megyei tanácsülés zajos befejezéssel

Repülőtér, busz-útvonalak, templomépítés és kulturális központ - na meg egy kis vita a Károlyi-útról.

A pénteken 14 órától megtartott rendes havi tanácsülésen összesen 14 határozati pontban döntöttek a tanácsosok. A vita elmaradt, a döntések zömét egyöntetűen hozták meg. Több határozati pont is kapcsolódott a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér felújításához.

A tanácsosok megszavaztak több megyei tömegközlekedési útvonalat is: a Szelestyehuta-Szamosborhíd-Szatmárnémeti, a Piskoltliget-Nagykároly és a Szatmárnémeti-Ákos útvonalat.

A megyei tanácsosok támogatták a tervezetet, miszerint a Szatmár Megyei Tanács nagyjából 100 ezer euró körüli összeget költsön a kisszokondi Mihály és Gábor Arkangyalok fatemplom újraépítésére - az ugyanis nemrég leégett. Elfogadták a megújítandó Aurel Popp Kulturális Központ műszaki-gazdasági mutatóit is.

Az egyebek pont hozott egyedül vitát. Mircea Govor alelnök és Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is reagált az Adrian Cozma liberálispárti tanácsosnak a Károlyi-úttal kapcsolatos megjegyzéseire. A tanácsos ugyanis erősen kritizálta az útépítés minőségét. Miután bejelentették, hogy az útfelújítás rendben folyik, Stef és Govor arra kérték Cozmát, hogy a folyamatos kritizálás helyett inkább projekteket készítsen a megye fejlesztéséért - Panea Alexandru tanácsos pedig inkább azt kérte, hogy az ilyen politikai csatározásokat a tanácsülésen kívül intézzék el a felek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: