2016-02-11 10:25:40• hírek • Szatmar.ro

Csendes idők nagyböjtben

Jézus Krisztus az Atya irgalmasságának arca - üzeni Ferenc pápa. Tőle kölcsönözte a gondolatot az egyházmegyei ifjúsági iroda az idei nagyböjti ifjúsági imaórák tematikájának kibontásakor.

Az Atya és Jézus irgalmas lelkületét hozzák közelebb az imaidőkben, a bűnbánat napjaiban az imaórák, amelyeket Szatmárnémetiben vasárnaponként, az esti szentmisék után, hét órától tartanak - kivételt képezve az imaórák sorozatát lezáró keresztúti ájtatosság, amelyre este nyolctól kerül majd sor.

A különböző találkozási alkalmak témái a világegyház Irgalmasság rendkívüli Szentéve gondolataihoz csatlakoznak. Így február 14-én a Szent Család templomban "A gyengeség ereje", 21-én a Szentlélek templomban "A követés bátorsága", 28-án a Kis Szent Teréz templomban "A kibontakozás lehetősége", március 6-án a Hildegárda templomban "A várakozás öröme", 13-án a Szent Antal templomban pedig "Az irgalmasság arca" lesz a középpontban. Idén is virágvasárnap tartják a közös, fáklyás keresztúti ájtatosságot a Kálvária templom udvarán levő stációkat végigjárva.

Bár minden alkalommal a fiatalok készülnek, az imaalkalmak nem csak az ő korosztályuknak szólnak - szeretettel várják az idősebbeket is. A nagyböjti ifjúsági imaórák segédanyagát ugyanakkor számos plébánián felhasználják, így elmondhatjuk, hogy a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye fiataljai közösen készülnek a feltámadás szent ünnepére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: