2018-08-28 08:29:28• hírek • Bede Emőke

Csempészek malmára hajtotta a vizet a határőr

A határőr jelzőlámpaként figyelmeztette a csempészeket, épp hol járőröznek kollégái.
A határőr jelzőlámpaként figyelmeztette a csempészeket, épp hol járőröznek kollégái.

Azt, hogy a csempészet mind a mai napig egy gazdagon virágzó jelenség, nem lehet kétségbe vonni, viszont arról jóval kevesebbszer derülnek ki bizonyított információk, hogy a határőrök sorában is megbújik egy-két olyan alak, aki komoly pénzösszegek fejében hajlandó lepaktálni a másik oldallal.

Nos, nemrégiben épp egy ilyen esetet leplezett le a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság, azaz a DIICOT egy halmi cigarettafogás után. De maga a történet nem az ominózus fogással indult, hanem sokkal korábban, amikor is az ügyben érintett határőr egyezségre lépett egy ukrajnai bűnbandával, mely cigarettacsempészettel foglalkozott. Az egyenruhás feladata abban állt, hogy folyamatosan tájékoztassa az ukránokat, épp merre és hol járőröznek kollégái, illetve melyek azok a szakaszok, ahol gond nélkül közlekedhetnek. Minden sikeresen átcsempészett tíz kartondoboznyi cigaretta után 500 eurót fizettek a férfinak.
 

Aztán egy nap borult a rendszer, a halmi határátkelőnél 400 kartonnyi cigarettát foglaltak le a be nem avatott kollégák, a bűnszervezet pedig elvesztette a határőrbe vetett bizalmát. Hogy helyreállítsa a balul sikerült dolgokat, M. Adrian önként vállalta, hogy az ukránok kezére adja magát, míg egy újabb szállítmány biztonságosan Románia területére érkezik. Míg ő a szomszédos országban „önkéntes rabságba” vonul, addig megkérte egyik kollégáját, gondoskodjon róla, hogy az áru biztonságban megérkezik. A transzport azonban végül nem valósult meg, ugyanis az egyik érintett lebetegedett. Pechére viszont épp attól a kollégától kért segítséget az ügyben, aki a DIICOT beépített ügynöke volt.


Az igazgatóság munkatársa idő közben nem csak a könnyen lekenyerezhető férfiről, de a bűnbandáról is tetemes mennyiségű hangfelvételt és egyéb bizonyítékokat gyűjtött össze, ezeknek köszönhetően pedig nem csak M. Adriant, de a bűnbanda több tagját is sikerült lekapcsolni -közölte az evz.ro.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: