2019-02-15 13:39:08• hírek • Bede Emőke

Csempészcigarettára vadásztak péntek hajnalban a rendőrök: közel háromszáz autót vizsgáltak át

A Szatmár Megyei Rendőrség közlekedésrendészeti osztálya nem csak a csütörtöki napot zárta eredményesen, hanem a péntek reggelt is egy nagyszabású akcióval indította.

Mint a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből kiderült, a csütörtöki nap első törvénysértője nem sokkal éjfél után került rendőrkézre, egy mindössze 23 éves helybeli fiatalember ugyanis ittasan autózott Szatmárnémetiben. Az ellenőrzés során azonban nem csak erre derült fény, hanem arra is, hogy a sofőr jogosítvánnyal sem rendelkezik. Orvosok diploma nélkül, sofőrök vezetői engedély nélkül... Előbb-utóbb mindenki lebukik. Rajta kívül még 120-an részesültek pénzbírságban csütörtökön, ezeknek összértéke 23 800 lej. Kiegészítő intézkedésként 7 vezetői engedélyt felfüggesztettek, 4 forgalmi engedélyt pedig bevontak.
 

Péntek reggel 6 és 10 óra között pedig egy nagyszabású akció keretében a megye legforgalmasabb útszakaszain ellenőrizték az autósokat és utasaikat. A több mint 100 egyenruhás összesen 190 autót és 259 személyt ellenőrzött, s nem is eredménytelenül. A 86/2006-os, cigarettacsempészetre vonatkozó törvénycikkely megsértése miatt 158 pénzbírságot szabtak ki összesen 46 800 lej értékben. Emellett felfüggesztettek 6 jogosítványt, 4 forgalmi engedélyt pedig bevontak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: