2010-12-01 11:00:34• hírek • Póti Orsolya

Magyar cigicsempészt fogtak

A Szatmár megyei határrendészek 752 doboz ukrán cigarettát találtak egy magyar állampolgár autójában, aki a Petei Határátkelőnél akart átjönni az országba. Kiderült, hogy a  férfi a szatmári piacokon szerette volna értékesíteni a csempészett szállítmányt.

A szatmári határrendészek november 30-án, a délutáni órákban a 47 éves L. János magyar állampolgár iratait ellenőrizték a Petei Határátkelőnél, aki Opel Omega típusú autójával akart volna bejönni az országba. Az ellenőrökben felmerült a gyanú, hogy a sofőr csempészet árút szállít, ezért a formalitások mellett alapos vizsgálatoknak vetették alá a gépjárművet.

A határrendészek összesen 752 doboz, ukrán eredetű Viceroy márkájú cigarettát találtak az autó különböző részeibe - a motorháztető környékén, a lökhárítóknál, valamint a csomagtartóban - elrejtve. A megtalált dohányárú összértéke 3.222 lej. A helyszínen tartózkodtak a Pénz- és Vámügyi hivatal emberei is, akik kiszámították a kár értékét (a cigaretták értéke és a jövedéki adó), amely 7.826 lej.



A magyar állampolgár bevallotta: a cigarettákat egy mátészalkai piacon vásárolta három személytől, azért, hogy majd a szatmári piacokon értékesíthesse azokat. A hatóság eljárást indított a férfi ellen csempészés miatt, a kihallgatás után pedig a Szatmár Megyei Bíróság mellett működő Ügyészség folytatták a tárgyalást.

A dohányárút elkobozták, a gépjárművet pedig a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőségen tartják addig, amíg a vizsgálat le nem zárul.




Alapos vizsgálat után 752 doboz cigarettát találtak a gépjármű különböző részeiben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: