2008-11-30 22:32:47• hírek • Csenteri Judit

Csekély volt a külföldi részvétel

Kevés külföldön élő román állampolgár élt azzal a lehetőséggel, hogy idén, először a történelem során, külföldön is leadhatja voksát valamelyik romániai képviselő- vagy szenátorjelölt mellett.

A mediafax.ro hírportál által szolgáltatott adatok szerint úgy Olaszországban, mint Spanyolországban, Franciaországban, Írországban, Nagy Britanniában vagy Románia szomszédos országaiban, vasárnap kevés román állampolgár jelent meg az urnák előtt.

Olaszországban például 16 óráig 2.500-an mentek el szavazni, közülük a legtöbben Torinóban (800), Spanyolországban pedig szintén vasárnap délután 16 óráig 3 ezer román állampolgár adta le a voksát valamelyik képviselő- vagy szenátorjelölt mellett. Olaszországba egyébként összesen 44 ezer szavazócédula volt elküldve, Spanyolországba pedig 144 ezer.

Más országokat is figyelembe véve, román idő szerint 16 óráig Ukrajnában 40 román jelent meg az urnák előtt, Szerbiában szintén 40, Bulgáriában 30, Magyarországon pedig 320. Franciaországban eddig az időpontig 310 személy adta le voksát, Németországban 400, Nagy Britanniában 200, Írországban pedig hatan mentek el szavazni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: