2011-11-16 15:55:27• hírek • Kocsis Zoltán

Több, mint ezerhétszázan vettek részt a kivizsgáláson

Hétfőn és kedden bárki ingyenes egészségügyi vizsgálaton vehetett részt, aki reggel 9 és este 18 óra között ellátogatott a Szakszervezetek Művelődési Házába. Az érdeklődők pedig nem maradtak, el mindkét nap hosszú sor képződött az épület előtt. A program folytatódik majd úgy a megye többi városában, mint a megyeszékhelyen.

A két napos felmérésen összesen 1716 személy jelent meg, ami kicsit elmarad attól a számtól, amennyit a szervezők szerettek volna. Nekik ugyanis közel kétezer személyre lett volna szükségük. Amint ugyanis Csehi Árpád, a felmérést szervező és finanszírozó Szatmári Megyei Tanács egy korábbi sajtótájékoztatón elmondta, megyénkben a legalacsonyabb a várható élettartam országszerte. A felmérésre pedig azért van szükség, hogy lehetőleg feltérképezzék az elhalálozások leggyakoribb okának, a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának rizikófaktorait. Ehhez pedig Szatmárnémetiben kétezer, az egész megyében pedig összesen négyezer megvizsgált személyre van szükség.

A felmérés tovább folytatódik, a következő állomáshely Szatmár megye további városai, azaz Nagykároly, Tasnád és Avasfelsőfalu. Az itteni vizsgálatok pontos időpontja ugyanúgy ezen a héten dől el, mint az, hogy a Szatmár Megyei Kórház Diabétesz Központjának orvosai mikor tesznek látogatást a megyeszékhely tanintézményeiben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: