2008-11-27 14:54:17• hírek • Szatmár.ro

Csehi és Günthner a Tv1 Samtel vitaműsorában

Az A.S. Roma - Kolozsvári CFR meccsel kellett vetélkedniük a Tv1 Samtel szerda esti politikai vitaműsorának szereplői. Kampánybeszédek helyett politikai elemzés lett a fő témája az adásban.

Két román párt szatmári jelöltjeivel tartott, közös tévévitán vett részt szerda este nyolctól Günhner Tibor, az RMDSZ szatmári szervezetének kettes körzeti szenátorjelöltje, illetve Csehi Árpád Szatmár megyei RMDSZ-elnök.

A Tv1 Samtel csatorna választási műsorában szóba kerültek az eddigi megvalósítások úgy országos, mint megyei szinten, illetve az, ki mit ígér választóinak.

Az egyik narancssárga nyakkendős jelölt csak a problémákra tudott rámutatni, de megoldással nem tudott előállni, monológja során később átment makacsba és egy elétett listáról csak sorolta az ígéreteket, óriási összegekkel dobálózott, eurómilliárdok előteremtését ígérte a semmiből és szinte az összes az országra nehezedő problémára megoldást ígért, ráadásul nem késõbb mint 2009 első harmadában, ami természetesen választási ígéretnek is blődség.

Úgy tűnt, Günthneren és Csehin, a két RMDSZ-politikuson nem találtak fogást az adásban megjelent ellenjelöltek, a két román párt tagjai leginkább egymás jelöltjeire puffogtatták el puskaporukat.

Az adás moderátora nem hagyhatta ki azt a kérdést, hogy ki milyen eredményre számít. Günthner Tibor erre reagálva elmondta, bízik a szatmáriak felelősségérzetében, bízik abban hogy sok magyar ember fog az urnákhoz járulni vasárnap. Figyelembe véve a megyei tanács elnökének személyére júniusban leadott szavazatok számát és az akkori választói jelenlétet nem tartom elképzelhetetlennek hogy a töredékszavazatok újraelosztása után három szatmári képviselő, vagy két szatmári szenátor legyen jelen az frissen alakuló törvényhozásban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: