2012-05-31 19:49:07• hírek • Szatmár.ro

Csehi: épül a szennyvzíhálózat Fényen is

A jövő héten megkezdődnek a mezőfényi szennyvíz- és ivóvízhálózat kiépítésének munkálatai.

Az ehhez szükséges csőrendszert a kivitelező vállalat már a helyszínre szállította. Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke csütörtökön helyszíni szemlét tett Mezőfényen. Kétségtelen, hogy a község lakosainak legalább évtizedes álma válik valóra a szennyvízhálózat kiépítésével. Mezőfény területén hozzávetőleg 10 kilométernyi szennyvízhálózatot, két pompaházat, valamint körülbelül 6 km-nyi nyomás alatti vezetéket építenek ki.

A hálózatra amúgy több mint 600 család csatlakozhat, valamint a községben működő intézményeket, kereskedelmi egységeket csatolják majd rá. A beruházás a Szatmár megyei víz- és csatornarendszer bővítése projektjének része, amely keretén belül mintegy 109 millió eurónyi beruházás valósul majd meg megyeszerte. A költségek 98 százalékát a környezetvédelmi alapból az Európai Unió, illetve az országos költségvetésből biztosítják, a fennmaradó két százaléka az önerő, ezt az önkormányzatnak kell előteremtenie.

Ez nem jelenthet gondot Mezőfénynek, hiszen amint Heinrich Mihály leköszönő polgármester több alkalommal is elmondta, régóta készülnek már a kanalizálásra. A fényi szennyvizet egyébként a Nagykárolyban működő tisztítóállomásra pumpálják, ezzel pedig előreláthatólag nagymértékben csökken majd a talaj és a talajvíz szennyezettsége.

Heinrich Mihály egyébként megköszönte a támogatást Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnöknek az eddigi támogatást, jelezve hogy valódi európai körülmények lesznek majd Fényen a hálózat kiépítését követően.

Csehi Árpád mezőfényen járt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: