2012-01-24 15:17:45• hírek • Szatmár.ro

Csehi: Gyenes Mani Szatmár megye nagykövete

A Szatmár Megyei Tanácsnál pezsgővel és meglepetésekkel köszöntötték a szatmári Dakar-hőst.

Kedd délben a Szatmár Megyei Tanács protokoll-termében fogadta Csehi Árpád megyei tanácselnök, illetve az alelnökök a megye motoros legendáját, Gyenes Emánuelt, aki a nemrég befejeződött Dakaron a tizenhetedik helyen végzett a motorosok összesített ranglistáján. A kitűnő eredményt elért motorost a verseny óta szinte csak ünneplők veszik körül.

"Büszkék lehetünk rá, hogy egy ilyen sportoló képviseli Szatmár megyét a nagyvilágban. Az általa elért eredmény nem csak megyénknek, hanem az egész országnak siker, hiszen előkelő helyen végzett kategóriájának legnehezebb versenyén" - mondta Csehi.

Mani a tőle megszokott szerénységgel köszönte meg a Szatmár Megyei Tanács támogatását, hiszen ezen segítség nélkül nem sikerült volna elindulnia a versenyen. "Úgy érzem, nem hoztam szégyent a szatmáriakra, de jövőre néhány hellyel előrébb szeretnék végezni. Az első napokban gondjaim voltak a motorral, de aztán sikerült megtalálnunk a jó beállításokat, így elég jól haladtam felfelé a rangsorban. A következő Dakaron már jobban össze leszek szokva a motorral, a 15. hely elérhető távolságra van, a 10. hely viszont egyelőre távolabbi cél."

Gyenes Maninak erőfeszítései elismeréseképpen Csehi Árpád egy emlékplakettet adott át, valamint egy közlekedési táblát, amely a Szatmárnémeti és Dakar közötti távolságot mutatja. A 6901 kilométeres távolság az egykori, afrikai Dakar-rali célját jelöli. Mani ezzel kapcsolatban elmondta: reméli, hogy részt vehet még Afrikában is "klasszikus" Dakaron, hiszen bár nagy kihívás a dél-amerikai verseny is, az igazi megpróbáltatások Afrikában várják a sportolókat.

Hogy a következő afrikai Dakar mikor lesz, az még kérdés, az viszont nem, hogy Mani a következő ralin is ott lesz. "Mindent meg fogunk tenni, hogy támogassuk Manit a következő Dakaron való részvételben" - jelentette ki Csehi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: