2012-07-29 17:53:34• hírek • Szatmár.ro

Csehi: Én elmentem szavazni, mert bele akarok szólni a sorsom alakulásába!

Ma nem csak egy átlagos vasárnap délután van. Ma visszakerült a kezünkbe az a lehetőség, hogy közvetlenül beleszólhassunk a sorsunk alakulásába azzal, hogy eldöntjük maradjon-e a jelenlegi államfő vagy menjen.

Azok számára, akik még nem jutottak el a szavazóházba, jelezzük, hogy nem kell aggódniuk hiszen 23 óráig tartanak nyitva, éppen azért, hogy a strandolók vagy a szabadban tartózkodók is élhessenek az alkotmány nyújtotta jogaikkal.
A bizonytalanok számára pedig Csehi Árpád Szabolcs az RMDSZ Szatmár megyei elnökének véleménye nyújthat támpontot. Őt kérdeztük telefonon:

- Elnök úr, Ön volt-e már leadni voksát a mai napon?
- Természetesen elmentem szavazni, hiszen alkotmányos jogom ez, és én igenis megragadok minden alkalmat arra, hogy irányítsam a sorsomat, függetlenül attól, hogy ez helyhatósági, parlamenti vagy népszavazás.

- Mit üzen azoknak, akik még úgymond a "menni vagy nem menni" kérdésnél tartanak?

- Ha így tesszük fel a kérdést, akkor egyértelműen azt kell mondanom, hogy a "menni" részt válasszák. Tudom azt, hogy minden romániai állampolgárnak megvan a maga véleménye a jelenlegi helyzetről. Ha elmennek, akkor ezt kifejezésre is juttathatják.

- Hogyan szavazzunk mi, magyarok?
- Kötelezni semmire sem kell és nem is tudjuk a magyarokat. Én azt mondom, hogy menjen el mindenki szavazni - hiszen még van idő erre - s a szavazófülke magányában azután hallgasson a lelkiismeretére, s annak függvényében üsse a megfelelő helyre a pecsétet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: