2012-05-21 16:03:40• hírek • Szatmár.ro

Csehi: Együtt megoldást taláhatunk gondjainkra

Csehi Árpád Szabolcs vasárnap részt vett az Erdődi „Dávid Sátora" Gyülekezet együttlétén, ahol gratulált a gyülekezethez, amit a romák és a pásztoruk együtt, összefogással hoztak létre.

Kihangsúlyozta, hogy ugyanaz az anyanyelvük, ezért össze kell fogniuk, ahhoz, hogy céljaikat elérjék. Arra kérte a jelen levőket, hogy a helyhatósági választásokon az RMDSZ vagy a Roma Párt jelöltjeire szavazzanak helyi szinten, míg megyei szinten az RMDSZ-re, hiszen a kisebbségek érdekeit csak ezek a szervezetek vállalják fel nyíltan programjukban. 

„Fölösleges dolgokat nem ígérek, csak a munkámat, és ha azzal meg vannak elégedve, adjanak egy újabb esélyt a közös sikerekre, hiszen én is, önök is tudják milyen kisebbségiként élni" - fogalmazott Csehi Árpád. Szakács Imre, Erdőd alpolgármestere kihangsúlyozta, azért szavazzanak június 10-én az RMDSZ-re, mert ők azok akik fel tudják karolni a kisebbség gondjait, annál is inkább mert ugyanazt a nyelvet - magyart - beszélik.

„Ha elmennek június 10-én szavazni ne az egynapos ígéretek alapján szavazzanak" - zárta mondandóját Szakács Imre.Fontos kérdéseket, mint a kisebbségi oktatás és bővebb értelemben a kisebbségek jogainak kérdése csak az RMDSZ vállalta fel. Megoldást csak közösen találhatunk a minket érintő kihívásokra - zárta mondanivalóját Csehi.

A Dávid Sátora Gyülekezet rendezvényén

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: