2012-05-12 17:57:39• hírek • Szatmár.ro

Csehi Árpád volt a vetélkedő fővédnöke

Tizenkét csapat részvételével rendezték meg szombaton a Kopácsi István Egyháztörténet Vetélkedőt és Ifjúsági Találkozót, ahol Csehi Árpád megyei tanácselnök köszöntötte az egybegyült fiatalokat.

- Külön örömömre szolgál, hogy a rendezvény fővédnöke lehetek. Az egyháztörténeti vetélkedőknek különös szerepük van abban, hogy a fiatalok ne csak világi információkhoz jussanak, hanem az egyháztörténelemmel is tisztában legyenek, hiszen a jelen megértéséhez elengedhetetlen a múlt ismerete - mondta köszöntő beszédében Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Végezetül Csehi Árpád Szechenyi Istvánt idézve sok sikert a diákoknak: "Isten embernek soha nem segit közvetlen, de mindig csak közvetve, esze, tudománya, szorgalma által." A következő gyülekezetek csapatai vettek részt az erdődi döntőben: Nagyvárad-Olaszi, Nagyvárad-Velence, Jákóhodos, Érsemjén, Értarcsa, Kraszna, Szilágyborzás, Szilágyballa, Selymesilosva, Hosszúmező, Mikola és Erdőd.

A vetélkedő után az együttlét ifjúsági találkozóvá alakult, ahol a szatmárpálfalvai gyülekezet ifjúsági zenekara lépett fel. Az eredményhirdetést követően pedig délután táncházra került sor Kása Zsolt és Kása Melinda vezetésével.

Egyháztörténeti vetélkedő volt Erdődön

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: