2008-06-28 11:54:53• hírek • Szatmar.ro

A választásokat értékelte az RMDSZ Marosvásárhelyen

krmdszMarkó: az RMDSZ 160.000 szavazattal kapott többet, mint az EP-választásokon.

Marosvásárhelyen tartotta az RMDSZ Szövetségi Képviselőinek Tanácsa gyűlését, melyen az önkormányzati választások kiértékelése volt a téma. 

 


 

Markó Béla, az RMDSZ elnöke beszédében a szövetség jelöltjeinek sikereit értékelte, összevetve a Magyar Polgári Párt eredményeivel. "- A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nyerte meg a 2008-as önkormányzati választásokat. Méghozzá elsöprő többséggel:  85% a 15%-höz." Mint mondta, az RMDSZ 160.000 szavazattal kapott most többet, mint az EU-parlamenti választásokon, így 184 polgármestert, 2.195 helyi tanácsost, 89 megyei tanácsost, 4 megyei elnököt, 9 megyei alelnököt, 231 alpolgármestert könyvelhet el. 

- Nem vált ténylegesen kétpólusúvá a romániai magyar politika, van egy 85 százalékos nagy érdekképviseleti szövetségünk, és 15 százaléknyi támogatással számolhatnak ebben a pillanatban az RMDSZ-en kívüli politikai csoportosulások.- mondta Markó, kihangsúlyozva, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni azokat sem, akik nem az RMDSZ-re szavaztak, ezért szeretné, ha megegyezés születne a parlamenti választások előtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: