2009-10-16 18:51:13• hírek • Ferenczi Noémi

Csehi Árpád maradt a megyei elnök

Pénteken megtartotta tisztújító közgyűlését az RMDSZ megyei szervezete, mely jó alkalomnak bizonyult a párton belüli párbeszéd kialakítására. Csehi Árpád töltötte be eddig a megyei elnöki tisztséget és az elkövetkező négy évben is neki szavaztak bizalmat a küldöttek. Munkáját egy ügyvezető elnök fogja segíteni Gaman Mihály személyében.

A közel három órán át tartó közgyűlés a Német Demokrata Fórum, a PSD, a PDL és a PNL pártok részéről érkező képviselők köszöntőjével kezdődött, akik egybehangzóan jónak értékelték az RMDSZ-el folytatott munkát. Elismerték, hogy a közös munka során sok kompromisszumra van szükség a közügyek megoldásának érdekében. Ez után a küldöttek megválasztották az ülésvezető elnökséget, majd pedig a jegyzőkönyvvezető, végül pedig a szavazatszámláló bizottság tagjait.

„Megválasztásom óta két nagyon nehéz évet tudhatunk magunk mögött"- kezdte beszámolóját Csehi Árpád, az RMDSZ megyei szervezetének immár újraválasztott elnöke. Csehi megpróbáltatásokkal telinek de ugyanakkor sikeresnek értékelte az elmúlt két évet. Az RMDSZ-nek sokszor kellett bizonyítania és közben megküzdenie a széthúzás veszélyével. Szerencsére, a szatmári szervezet úgy a parlamenti, európai parlamenti, önkormányzati választások során sikerült bebizonyítsa, hogy egyike a legerősebb RMDSZ-szervezeteknek. Kihangsúlyozta, az RMDSZ ellenzéki pártként való tevékenykedése újabb akadályokat gördített a szervezet elé, melyeket alku által sikerült elhárítani, célozva ezzel a román pártokkal kötött kompromisszumos megoldásokra bizonyos tisztségek megszerzéséért. Megválasztása óta eltelt két évet a sikerek és a kudarcok évének nevezte, majd további erőt és kitartást kívánt párttársainak a szervezet jövőbeli megerősítéséhez.

Az elnök beszámolója után az alapszabályzat módosítását vitatták meg a küldöttek. Két igen lényeges módosítást fogadtak el jelenlévők: a megyei elnök mandátumának kettőről négy évre való meghosszabbítását valamint egy ügyvezető elnöki tisztség létrehozását.

Ez után a szavazás következett. Összesen 229 küldött járult az urna elé. Senki számára nem okozott meglepetést, hogy csupán ketten szavaztak Csehi Árpád, az egyetlen jelölt újbóli megválasztása ellen. A szavazatszámlálás ideje alatt a jelen lévő RMDSZ-es parlamenti képviselők, majd pedig mindenki szót kapott aki szeretett volna hozzászólni a közügyekhez, a politikai élet eseményeihez illetve kérdést akart feltenni a jelen lévő tisztségviselőknek. Sok mindenről szó esett. A parlamentben zajló politikai csatározásokról, sőt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületgondjainak megoldásáról is. A közgyűlés jó alkalomnak bizonyult a párton belüli párbeszéd kialakításához.

Az eredmény kihirdetése után Csehi megköszönte a neki szavazott bizalmat, majd elmondta az elkövetkezőkben a szervezetépítés kell legyen a cél, hogy az RMDSZ-re váró megpróbáltatások során se érjék csalódások a szervezetet. Elismerte, az önkormányzati munka során elég kevés ideje jut (jutna) erre, ezért javasolta az ügyvezető elnöki tisztség létrehozását. Csehi Gaman Mihályt, Pusztadaróc polgármesterét javasolja ezen tisztség betöltésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: