2012-10-05 10:27:37• hírek • Kocsis Zoltán

Csehi Árpád hivatalosan átadta a stafétabotot Pataki Csabának

Péntek délelőtti sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentette az RMDSZ megyei szervezetének elnöki tisztségéről való lemondását Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke. Helyét ideiglenesen Pataki Csaba veszi át. A szövetség bemutatta továbbá azt a csapatot, akik a december elejei parlamenti választásokon indulnak.

„Két fontos témában szeretnénk tájékoztatni a sajtót és a közvéleményt, ezért hívtuk össze a mai sajtótájékoztatót", kezdte beszédét Pataki Csaba. „Szeretnénk megköszönni Csehi Árpádnak azt a munkát, amit az RMDSZ megyei szervezetéért tett az elmúlt öt évben. Munkáját az eredmények dicsérik és az, hogy támogatói bázisunk megduplázódott az elmúlt fél évtized alatt", jelentette ki Pataki.

Csehi megköszönte az RMDSZ szervezetének és Szatmár megye lakosságának az eddigi támogatást és megerősítette, amit már korábban elárult: január elsejei kezdettel a magánszférában folytatja tevékenységét. „Úgy érzem, a Szatmár Megyei Tanács elnökeként sikerült biztosítanunk a megye egyenletes fejlődését. A privát szférából csöppentem a politikába, most oda térek vissza. Benyújtottam lemondásom az országos szervezetnek, amely ideiglenesen Pataki Csabát nevezte ki helyemre", mondta a tőle megszokott határozottsággal Csehi. A megyei alelnöki tisztségével és leendő utódjával kapcsolatban a (lassan már egykori) politikus csak annyit mondott: folynak a tárgyalások a tanácsot alkotó frakciókkal a hogyantovábbról.

„Pataki Csaba egy nagyon nehéz periódusban veszi át a szervezet elnöki tisztségét, hisz nem feledjük, két hónap múlva választások következnek. Ám én biztos vagyok benne, hogy remekül megbirkózik majd a feladattal és sok sikert kívánok az RMDSZ valamennyi jelöltjének", tette még hozzá Csehi.

A sajtótájékoztató második pontja a már említett törvényhozási választásokkal kapcsolatos: Pataki bemutatta az RMDSZ valamennyi képviselő-és szenátorjelöltjét. „Mind területileg, mind szakmailag sikerült jól lefedni Szatmár megyét. Meggyőződésem, hogy egy erős, kompetitív csapatot sikerült összehoznunk", jelentette ki a megyei szervezet új elnöke.

Az ötös képviselői körzetben Kereskényi Gábor, szatmárnémeti szervezet elnöke, a négyesben Erdei D. István képviselő, a hármasban Balogh Sándor egykori környezetvédelmi államtitkár, a kettesben Szász Piroska megyei tanácsos, főtanfelügyelő-helyettes, az egyesben pedig Kovács Zoltán száll harcba a választók voksaiért. Ami a szenátorjelölteket illeti, Pataki Csaba a kettes, Maskulik Csaba városi tanácsos pedig az egyes körzetben indul.

„Egyedülálló módon, demokratikus belső választások keretein belül jelöltük meg képviselőinket. A célunk az, hogy megismételjük korábban elért eredményeinket (a Szatmár megyei RMDSZ-t jelenleg két parlamenti képviselő és egy szenátor képviseli a román törvényhozásba, szerk.). És miért ne, hogy túlszárnyaljuk ezeket", zárta Pataki.

A jelöltek részletes bemutatására a jövő héten kerül majd sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: