2012-03-21 13:28:21• hírek • Kocsis Zoltán

Csehi Árpád és Ilyés Gyula az RMDSZ jelöltjei

Szerda délután a Szatmárnémeti RMDSZ székházában tartott sajtótájékoztatón az RMDSZ bemutatta jelöltjeit a Szatmár Megyei Tanács elnöki és Szatmárnémeti polgármesteri tisztségeiért folytatott választási harcban.

Csehi Árpád, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke kétnyelvű beszédében bejelentette, hogy mind ő, mind pedig Ilyés Gyula kész újabb mandátumot vállalni a Szatmár Megyei Tanács, illetve Szatmárnémeti élén.

Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti elnöke kihangsúlyozta, hogy „eléggé érettnek és tapasztaltnak érzi a szövetséget ahhoz, hogy megfelelő személyeket tudjon jelölni e két, nagy felelősséget követelő tisztségbe", és konstruktív beszélgetéseknek nevezte a jelölt személyéről folytatott tárgyalásokat.

Elmondta továbbá, hogy jelenleg 16 személy adta le jelentkezését a városi tanácsosi tisztséget illetően. A jelenlegi mandátumban tanácsosként tevékenykedők közül Túrós Lóránd és Kovács Jácint nem kívánja folytatni a munkát. A tanácsosok listájának sorrendjét március 30-án a Küldöttgyűlés hivatott meghatározni.

Ilyés Gyula is hasznosnak nevezte a szervezeten belüli beszélgetéseket a jelöltállítás tematikájában, kifejtve, hogy ezzel „csak erősödött a helyi szervezet." „Az RMDSZ egy olyan erős szervezet, amely képes erős és felelősségteljes jelöltet kiemelni soraiból. Nekünk nem kell külső jelölteket behoznunk, nincs szükségünk arra, hogy kompromisszumokat kössünk egyéb pártokkal, csak azért, hogy találjunk egy megfelelő jelöltet", utalt nem burkolt iróniával néhány konkurens politikai formációra a polgármester.

A megyei szervezetekkel kapcsolatban Csehi elmondta, közel harminc esetben már megvan a szervezet jelöltje. Nagykárolyban Kovács Jenő, Tasnádon pedig Véron András jelenlegi polgármesterek meghosszabbítanák mandátumukat, míg a harmadik, jelentős magyarsággal rendelkező városban, Sárközújlakon, „több jelölt is van, a napokban dől majd el, mily módon dönthetnek a lakosok a jelölt személyéről", ismét kihangsúlyozva az előválasztás jelentőségét az RMDSZ életében. A megyei tanácsosok jelöltségéről április 20-án dönt majd a Küldöttgyűlés. Az viszont biztos, hogy Kónya László tanácsos nem kíván újabb mandátumot szerezni, nyugdíjas éveit családjának kívánja szentelni.

Újságírói kérdésre válaszolva Csehi elmondta, az RMDSZ-nek, akárcsak 1992 óta mindig, egy biztos „stratégiai" partnere van a Német Demokrata Fórum személyében, amely szervezet jelöltje helyet kap majd a szövetség listáján. „Emellett mi természetesen nyitottak vagyunk minden olyan megoldásra, amely a magyarság érdekeit képviseli", mondta a Szatmár megyei RMDSZ elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: