2012-02-03 14:29:46• hírek • Szatmár.ro

Csehi Árpád banktól szerezne pénzt az önkormányzatoknak

Az EU-s pályázatok megvalósításához pénzre van szükségük az önkormányzatoknak, ugyanis az Unió csak utólag utalja át a megnyert összeget.

Az idei alacsonyabb költségvetés kicsit nehéz helyzetbe hozta azokat az önkormányzatokat, amelyeknek jelenleg is futó Európai Uniós finanszírozású pályázataik vannak. Az EU ugyanis utófinanszírozással támogatja a projekteket, azaz csak akkor fizeti ki a megpályázott összeget, ha a projekt során felmerülő költségeket a kedvezményezett megelőlegezi és a kitűzött célok megvalósulnak.

Csehi Árpád a pályázatokat bonyolító önkormányzatokon segítene azzal, hogy több bankkal is felvette a kapcsolatot, amelyek hajlandóak lennének meghitelezni a polgármesteri hivataloknak a pénzt, amiből befejezhetnék a projekteket. A pályázó az utólag megkapott EU-s támogatásból aztán egy összegben törleszthetné a kölcsönt. Csehi a Szatmár.ro-nak elmondta: egy bank vezetőjével kedden Bukarestben tárgyalt és úgy tűnik, sikerül majd létrehozni egy kedvező megállapodást.

A Szatmár megyei önkormányzatoknak jelenleg összesen megközelítőleg tizenöt EU-s projektjük van, a Megyei Tanács azonban nem tudja mindet támogatni, ezért két lehetőség vetődött fel. Vagy csak néhány projektet támogat az MT, vagy mindegyiket, de csak a szükséges pénz negyedét vagy kevesebbet adva minden projektre.

Ezt követően merült fel a bankhitel ötlete, ami úgy tűnik, a legjobb megoldás ebben a helyzetben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: