2008-04-05 14:10:02• hírek • István Löchli

Csehi Árpád az RMDSZ jelöltje

Szombaton döntött az RMDSZ Szatmár megyei szervezete a tanácsosjelöltek, valamint a tanácselnök-jelölt személyéről.


Szombat reggel döntött az RMDSZ Szatmár megyei szervezete a tanácsosjelöltek, valamint a tanácselnök-jelölt személyéről.

A Megyei Küldöttek Tanácsa szombati gyűlésén az RMDSZ megyei tanácsosai beszámoltak az elmúlt négy év eredményeiről. Szabó István, az MKT elnöke úgy értékelte, nagyon eredményes volt az elmúlt négy év, sikerült jelentős támogatásokhoz juttatni a községeket.

Csehi Árpád, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke üdvözlő beszédében elmondta, nagy változásokon esett át a szervezet, de mindig sikerült egységesnek maradnia. „Nagy örömmel látom, hogy az RMDSZ továbbra sem a belső feszültségekről, hanem a konstruktív közös munkáról szól. Talán ennek köszönhető, hogy a szervezetben történt személycserék ellenére is erős maradt az RMDSZ.”

Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere azon reményének adott hangot a gyűlésen, hogy az új vezetőséggel sikerül majd közösen cselekedni a megye és a város számára is fontos kérdésekben, így a megyei könyvtár, a szeméttelep vagy a színház ügyében.

Az előválasztás folyamatáról Csehi elmondta, a lista minden jelölt előtt nyitva állt. „Továbbra is azt szeretnénk, ha az RMDSZ minden magyar, sőt, minden szatmári kisebbség szervezete lenne, ezért adtunk helyet listáinkon a Német Demokrata Fórum jelöltjeinek is.” Az NDF-fel folytatott egyeztetés eredményeként a megyei tanácsosi listán két jelöltjük is befutó helyen szerepel majd, ugyanis Keizer Stefan a 6., Marginean Éva pedig a 11. helyet foglalja el.

A megyei tanácselnöki tisztségre három jelölés érkezett: Csehi Árpád, Günthner Tibor és Kovács Máté is benyújtotta pályázatát, azonban a gyűlésen Günthner és Kovács is visszavonta jelentkezését Csehi javára, akinek a szavazásra jogosultak is bizalmat szavaztak, így ő indul majd a megyei tanácselnöki tisztség megszerzéséért a júniusi választásokon. A jelölt beszédében hangsúlyozta: Szatmár megyének menedzseri vezetésre van szüksége, hogy fel tudjon készülni a folyamatos pályázási lehetőségek kihasználására, ugyanakkor szükség van egy rövid-, közép- és hosszú távú stratégiára is, annak érdekében, hogy átgondoltan dönthessenek a megye sorsa felől.

A tanácsosjelöltek rangsorolását megelőzően Csehi elmondta, olyan tapasztalt, rátermett személyek adták le a jelölésüket, akikre nyugodt szívvel rábízhatja a megye lakossága Szatmár sorsát, akik támogatásával biztosra vehető, hogy sikerül ismét RMDSZ-es tanácselnököt választani.

A szavazás eredményeként a következő személyek szerepelnek majd az RMDSZ megyei tanácsosi listáján, az alábbi sorrendben: Csehi Árpád, Günthner Tibor, Riedl Rudolf, Rácz Éva, Draveczky Károly, Kónya László, Kovács Máté, Nagy Sándor, Stier Péter, Várna Levente, Véron András, Muzsnay Árpád, Veres István, Antal István, Kánya László, Molnár Csaba, Balvinszky Sándor, Stiebli Arnold, Gábor József, Jankó Szép István.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: