2014-02-10 15:36:39• hírek • MTI

Virágzik a cseh turizmus

Rekordszámú, 7,3 millió külföldi turista látogatott tavaly Csehországba. Ez két százalékkal több, mint 2012-ben - közölte a cseh statisztikai hivatal hétfőn.

Kereskedelmi szálláshelyeken a belföldi turistákkal együtt összesen 13,9 milliónyian szálltak meg, 1,6 százalékkal többen, mint 2012-ben. Ugyanakkor a vendégéjszakák száma 0,6 százalékkal csökkent.

A hazai és külföldi turisták átlagosan 2,8 éjszakát töltöttek kereskedelmi szálláshelyen, ezen belül a hazaiak 1,6, míg a külföldiek átlagosan 2,9 éjszakát.

A legtöbb külföldi turista - 1,4 millió - Németországból érkezett Csehországba, ez 2,8 százalékos visszaesést jelent. Ugyanakkor a németek 3,2 százalékkal több éjszakát töltöttek kereskedelmi szálláshelyeken, mint az előző évben.
A németeket  az orosz és a szlovák turisták követték, de éves összevetésben az észak-európai és dél-koreai látogatók száma emelkedett a legnagyobb mértékben.

A külföldiek több mint kétharmada Prágában járt, a vidéki célpontok iránt jóval kisebb volt az érdeklődés.

Piaci elemzők szerint a külföldi turisták számának növekedéséhez az év végén nagyban hozzájárult, hogy a jegybank beavatkozása nyomán meggyengült a korona az euróhoz képest. Többségi vélemény, hogy ez a tényező az idei évben is hatással lesz a külföldiek Csehország iránti érdeklődésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: