2011-04-10 13:53:08• hírek • Szatmár.ro

Csatlakoztak a Rákóczi Szövetséghez

Április 6-án a Kölcsey Ferenc Főgimnázium vendégei voltak Csáky Csongor és Bajnóczi Gábor , akik a Rákóczi Szövetség tevékenységét ismertették az egybegyűlt diákokkal, valamint egy történelmi kiadványokból és lexikonokból álló értékes könyvadományt hoztak az iskolának.

A Cultura Nostra illetve a Gloria Victis történelmi vetélkedőn a főgimnázium diákjai által szép eredmények irányították a Rákóczi Szövetség figyelmét az iskolára. A Rákóczi Szövetség 1989-ben alakult azzal s céllal, hogy a határon túl élő magyar kisebbségek nemzeti, kulturális, szellemi, közművelődési és érdek-képviseleti tevékenységét segítse és hatékonyan részt vállaljon identitástudatuk megőrzésében.

Számos rendezvény, verseny , tábor és pályázati lehetőség áll azon fiatalok rendelkezésére, akik tagjaivá válnak a Rákóczi szövetségnek. Kárpát medence szerte több középiskolában is működnek a Rákóczi Szövetség ifjúsági szervezetei.

"Úgy gondoljuk, hogy az iskolai Rákóczi szervezet létrehozása, diákok ahhoz történő csatlakozása olyan társadalmi előnnyel jár, amely túlnyúlik a határon túli magyarság ügyén, annak támogatásán. Az emberek többsége - és tapasztalataink szerint a fiatalok is - ódzkodnak bármilyen szervezethez való csatlakozástól, minden az individualizmust, az egyéni karrierépítés kizárólagosságát sugallja számukra. Ha valaki fiatalként olyan szervezethez kapcsolódik, amely izgalmas élményeket is nyújtva közösségi célokat is szolgál, akkor ez az első lépés lehet a közösségi lét más területein is civil szervezetekhez való kapcsolódásra, az ilyen szervezetek munkával, vagy más módon történő támogatására."- vallják a Szövetség képviselői.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai örömmel fogadták a lehetőséget, és csatlakoztak a Rákóczi Szövetséghez, megalakítva annak szatmárnémeti ifjúsági szervezetét. Vezetőségi tagok: Nagy Bernadette, Polcz Helga és Koncz Kriszta tanulók. Irányító tanárok: Ács-Muhi Csilla és Pataki Enikő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: