2018-08-10 13:09:35• hírek • Bede Emőke

Csapra verték a söröshordókat!

Péntek délután hivatalosan is megkezdődött a sörfesztivál, melyen első ízben mutatkozik be Szatmárnémeti kézműves söre, a Transylvania.

Még nagyon az elején vagyunk a kétnapos programnak, de már most sokan sétálgattak a kézműves termékeket árusító sátrak, a frissen sült húsokkal kecsegtető pultok között. Legtöbben mégis a frissen csapolt sörök sátránál vártak, ahol a már jól ismert Samburger és HAB sörök mellett a hétvége főszereplőjét, a tradicionális recept alapján készült Transylvaniát is meg lehet ízlelni.



Hogy miért is ilyen különleges ez a sör? Először is, mert utolsó cseppjéig szatmári termék. Másodsorban, mert az előállítási folyamatának köszönhetően romániai szinten is egyedi. Míg más söröket 3­-14 napig érlelnek, addig ezt nem kevesebb mint 30-ig fogják. A tradicionális recept alapján megalkotott ital két változatban készül a sörgyárban: világosban és barnában egyaránt. A kettőben azonban közös, hogy semmilyen adalékanyagot vagy tartósítószert nem tartalmaznak, nem puffasztanak és fejfájást sem okoznak természetes összetevőiknek köszönhetően.



Az Október 25. téren megrendezésre kerülő eseményen viszont nem csak söröket lehet kóstolgatni, ugyanis koncertekkel is készülnek a szervezők. Itt lesz például Deák Bill Gyula, Mandinga és a Zdob&Zdub, emellett több szatmári zenekar is színpadra áll majd. A hideg sör, a finom falatok és a koncertek mellett nyereményjátékkal is készülnek a szervezők. Szinte folyamatos a sorsolás, így a sorsjegyek tulajdonosai jobban teszik, ha hegyezik a fülöket. A számos jutalom mellett ugyanis egy Vespa robogó is gazdára talál a kétnapos rendezvény során.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: