2020-01-13 14:44:53• hírek • Bede Emőke

Csapatszállító kocsit kaptak ajándékba az egri önkéntes tűzoltók

A Szatmár megyei Egri község önkéntes lánglovagjai több ízben is bebizonyították már, hogy ha tűzoltásról van szó, rájuk bizton lehet számítani: kiválóan teljesítenek az önkéntes tűzoltók számára rendezett regionális és országos versenyeken, és természetesen a való életben is számtalanszor segítették már hivatásos társaik munkáját.

Viszont ahhoz kétség sem fér, hogy a kiemelkedő helytálláshoz megfelelő felszerelés is dukál. Épp ezért számít valóban örömteli hírnek az, melyről Márton Zsuzsanna, Egri polgármestere számolt be a Szatmár.ro-nak. Mint megtudtuk, a község vezetője 2020 első napjaiban a németországi Syke városában járt, ahonnan egy csapatszállító kisbusszal és rengeteg felszereléssel tért vissza.


A Ford Transitot még 2019 nyarán „nyugdíjazták” a német kisvárosban, ám mivel a csapatszállítóban még csak 112 ezer lefutott kilométer volt, ezért a városvezetés úgy döntött, nem állítják végleg parkolópályára a csapatszállítót, hanem új otthont keresnek neki, ahol még néhány évig kiszolgálhatja a tűzoltócsapatokat. A korábbi jó kapcsolat nyomán a döntés Egrire, illetve a községben tevékenykedő önkéntes tűzoltócsapatra esett.


Márton Zsuzsanna polgármester az átadáson kifejtette, a község roppant hálás ezért a különleges ajándékért, ugyanis annak ellenére, hogy Romániában minden településnek rendelkeznie kell engedélyezett önkéntes tűzoltóegységgel, csak kevés önkormányzat tud eleget tenni ezen elvárásnak. Egy csapat megfelelő felszerelése ugyanis komoly összegeket tud felemészteni, s sajnos a legtöbb polgármesteri hivatal nem tudja megengedni magának az ilyen jellegű befektetéseket. Épp ezért minden támogatásnak nagyon örülnek, hiszen így korlátozott anyagi források mellett is lehetőség van arra, hogy az önkéntes csapat teljesítményét és hatékonyságát növelni tudják. Jelenleg egyébként 20 önkéntes tűzoltó teljesít szolgálatot a községben, melyre bizony nagy szükség van, hiszen a hivatásos tűzoltók legközelebbi állomása mintegy 20 kilométernyire, Szatmárnémetiben található. Továbbá az is örvendetes Egri számára, hogy az autót nem kell újrafesteni, hiszen a piros szín a román hatóságok számára is megfelel.


Ám Egri polgármesteri nem üres csomagtartóval hozta el a csapatszállító autót. Németországban ugyanis december 31-ével a tűzoltóságra vonatkozó rendeletek megváltoztak, melynek okán az egységek felszerelését frissíteni kellett. Ennek köszönhetően számos használt, de jó állapotban levő, és kifejezetten hasznos eszközzel is gazdagodott az egri csapat. Amint azt Márton Zsuzsanna Suse Laue polgármesternek és Saskia Heymann tűzvédelmi felelősének elárulta, az önkéntes csapat szerepe főként tavasszal értékelődik fel, amikor számos bozóttűz történik, így az ajándék talán nem is jöhetett volna jobbkor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: