2014-05-23 20:19:51• hírek • Kocsis Zoltán

Csapatépítő táborban a szamoskrassói iskolások

Május 20-21. között a Szamoskrassói Bem József Általános Iskola tanulói  pedagógusaik, Polner Andrea és Jódi Hajnalka kíséretében, csapatépítő táborban vettek részt Erdődhegyen,  a Helga Winter Közösségi Házban. Az esemény főtámogatója a Communitas Alapitvány volt.

A diákok két, élményekben gazdag napot tölthettek el a természetben, változatos programokban vehettek részt, kicsit elfelejtve a mindennapos iskolai rendszert.

Kallós Franciska gyógypedagógus irányításával olyan csapatépítő játékokat tanulhattak, amelyek segítségével megismerkedhettek iskolatársaik olyan oldalával  is, amelyre az iskola padjai nem adnak lehetőséget. Szintén a program fontos részét képezték a személyiségfejlesztő játékok.

A tanösvényen végighaladva, Jódi Hajnalka biológiatanár vezetésével a diákok az iskolában elsajátított ismereteiket gyakorlatban is kamatoztathatták. A 12 megállóból álló tanösvény, amely a dombtetőn álló Dónát kápolnához vezet,  festői panorámát nyújt a környékről. Ismerteti továbbá a zóna élővilágát, bemutatja a környékre jellemző növény- és állatfajokat, segíti a gyakorlati megfigyelést, ez által közelebb hozza a gyerekeket a természethez.

A színes és változatos programok között mindenki megtalálta a számára legmegfelelőbbet. A kisebbek a játszótéren sok kedvükre való játékkal tölthették el az idejüket, és élvezhették a szép napos időt. A gyerekek rendelkezésére állt még focipálya és egy ping-pong asztal is.

A megfáradt tanulók energiapótlásáról három lelkes és önfeláldozó édesanya gondoskodott, akik házias és finom ételeket varázsoltak a tányérokba.

Minden tanuló rengeteg új élménnyel tért haza, remélve, hogy lehetőség  adódik még ilyen jellegű programokon való részvételre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: