2016-03-23 16:06:38• hírek • Szatmár.ro

Csapatépítésen vettek részt a MIK tagjai

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés csapatépítő hétvégét tartott a lelkesedéséről korábbról is ismert csapatának.

A rövid tábor Bobáldon a játékszabályok ismertetésével kezdődött. A résztvevők kisebb csapatokká alakultak, és feladatuk szerint három politikai pártot alapítottak, (Ú. V. - Új Világrend; B. E. M. SZ. - Bobáldiai Egyesült Magyar Szövetség; B. I. M. B. Ó. T. -Bobáld Imádó Magyar Bimbók Társasága), és ezzel rögtön el is kezdődött a versengés. A rövid programismertetés után a résztvevők a tábor időtartamára átkeresztelték a helyszínt „Bobáldiára". Bobáldia egy elhagyatott ország, amelynek új államelnökre volt szüksége. A frissen megalakult pártok szerepe és célja, az ott élő emberek életének igazgatása és jobbá tétele volt.

A három párt ismertette jelöltjeit, és célkitűzéseit. A következő napra összekovácsolódott politikai pártok bele is kóstolhattak az igazi politikai életbe, ugyanis a csapatmegbeszéléseket követően különböző kampányszlogeneket, és vizuális elemeket alkottak, annak reményében, hogy egy sikeres kampányt zárjanak a vasárnapi szavazáson. A kreatív fiatalok hatásos szóróanyagokat, plakátokat készítettek, amikhez társultak a vicces szlogenek, amiket naphosszat skandáltak a párttagok.

Meglátogatta „Bobáldiát" Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, Nagy Szabolcs, a Szatmár megyei RMDSZ ügyvezető elnöke és Kiss József református lelkész és városi tanácsos. A táborba látogató előadókat, és a szervezőket is meg kellett győzniük, hiszen a vasárnapi választás alkalmával ők is szavazhattak.

Kereskényi Gábor előadásában saját régi tapasztalataival támasztotta alá az önkéntesség fontosságát és létjogosultságát. Egyebek mellett rávilágított arra a tényre is, hogy a kitartó csapatmunkával sokkal hatékonyabban lehet célokat elérni, mint egyénileg. Ezeket a fogalmakat Nagy Szabolcs is nyomatékosította, és tanácsaival segítette a rögtönzött pártok kampányát. A késői órákban ért véget a politikai hajrá, majd a csapatok kreatív kampányrendezvényeivel zárult a nap. Ezt követte a másnapi teljes kampánycsend, ami alatt mindenki izgatottan hallgatta Kiss József előadását a szavazásra várva. Kiss József a kommunikációról tartott rövid előadást és a kommunikációs készségek fejlesztési lehetőségeit tárta fel az ott lévők számára, különböző beszédtechnikai gyakorlatok bemutatásával. „Bobáldia lakossága" a szavazóurna elé sorakozott, hogy voksolhassanak arra a pártra, amelyik a legmeggyőzőbb kampányt bonyolítota le a hétvége alatt.

A szavazatok összesítéséből kiderült, hogy mindhárom párt remekül teljesített. A képzeletbeli dobogó első fokára két párt állhatott, ugyanis azonos számú szavazatot sikerült begyűjteniük. Az Ú. V. és a B. E. M. SZ. lett tehát az első helyezett, a második helyezett pedig a B. I. M. B. Ó. T. párt lett.

A fiatalok rengeteg tapasztalattal gazdagodtak és komoly betekintést nyerhettek a politikai pártok mindennapi tevékenységeibe. A MIK-es fiatalok hálájukat egy meglepetés-videóval fejezték ki, amelyben a csapatok elmondták, hogy a hétvégi közös program sokat segített abban, hogy jobb csapatjátékossá váljanak, és a családias hangulat lehetőséget biztosított arra, hogy jobban megismerjék egymást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: