2009-12-06 19:32:18• hírek • Szatmar.ro

Csapatban voltak jók a szatmáriak

Egyéniben ne ment, csapatban viszont ezüstöt szereztek a Sportklub tőrözői.

Szatmárnémeti adott otthont a hétvégén a női tőrözők országos U15-ös bajnokságának, amelyen természetesen a helyi Sportklub is képviseltette magát, mérsékelt sikerrel: bár csapatban összejött egy ezüst, egyéniben senki sem jutott be a legjobb nyolc közé.

Szombaton az egyéni viadal után még Dan Suta mester igen letörten nyilatkozta, hogy Ardeleanu Zsuzsa és Simona Surducan kollégáival egyetemben csalódottak amiatt, hogy a hét versenyző közül senki sem jutott be legjobb nyolc közé, pedig Magyar Petrát a végső győzelemre is esélyesnek tartották. „Hát nagyon el vagyunk szomorodva, arra nem számítottunk, hogy senki nem jut a nyolc közé ", mondta ekkor a mester.

Vasárnap viszont már lényegesen jobb volt a hangulat a Sportklub háza táján, miután az első csapat bejutott a döntőbe. A Magyar Petra, Bujer Regina, Varga Anett, Löchli Evelin összetételű gárda előbb 45-28 arányban legyőzte a Ramnicu Valceát, majd 45-24-re a Steauát, végül pedig 38-43 arányban alulmaradt a Brassóval szemben. Ennek ellenére, jobb tusarányának köszönhetően, bejutott a döntőbe, ahol azonban nem sikerült a bravúr, a Ploiesti-i Petrolul 45-22-re nyerni tudott.



A csapat-ezüst bearanyozta a Sportklub hétvégéjét


A Sportklub második együttese csoportjában mindhárom meccsét elvesztette ( 16-44 a CSA Steauával, 17-45 a Petrolullal, 23-45 a Bukaersti Olimpiával), és a nyolcadik helyen zárt. „A csapatverseny végül jól sikerült, feledtette az egyéni sikertelenséget" - jegyezte meg Şuta.

A vívókra hétfőtől újabb megmérettetés vár, ekkor kerül sor ugyanis a hagyományos, December 1 Kupára, ahol az első nap a 9-11 éves korosztályé, kedden a 12-13, szerdán pedig a 14-15 éveseké a pást. Jövő hétvégén, szombaton és vasárnap, az egyetemisták bajnokságára kerül sor, szintén Szatmárnémetiben, a hazaiak tőrben és párbajtőrben indulnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: