2011-11-02 15:16:31• hírek • Szatmár.ro

Csapatban is a szatmári lányok voltak a legjobbak

A kadettek országos bajnokságán csapatban is a szatmáriaké lett az aranyérem.

A Csipler Sándor Vívóteremben szerdán is a szatmáriak örültek igazán: miután kedden Amalia Tataran megszerezte egyéniben az aranyérmet a kadett (17 éven aluliak) párbajtőrözők országos bajnokságán, szerdán a csapatok léptek pástra. Ezen a versenyen hat alakulat indult, szatmáriból kettő is. Az első csapat összeállítása Tataran Amalia, Veres Gréta, Oana Dragusin, Bianca Oros volt, a második csapat tagjai pedig Stepper Evelin, Pop Sandra, Teodora Dragusin és Teodora Coste voltak.

A szatmáriak első csapata az elődöntőben a Craiovai LPS második együttesét verte, a döntőben pedig a Craiova első együttese volt az ellenfél. A fináléban az oltyánok kezdtek magabiztosabban, előnyük volt, hogy nyolc tusra is nőtt, ám Csiszár Ferenc, Langenbacher András és Nagy Lehet tanítványai apránként ledolgozták a hátrányt és végül 45-37-re nyertek.

A második szatmári alakulat a negyedik helyen végzett, a bronzmeccsen sajnos 45-22 arányban kikapott a Craiova II.-től.

A győztes szatmári csapat

Az országos bajnokság folytatásaként csütörtökön a fiúké lesz a főszerep, az egyéni versenyben közel 40 sportoló  küzd meg az aranyéremért - a szatmáriakat Cristian Aniculaesei, Szép Márton, Szilágyi Péter, Kató Zoltán és Zay Attila  képviseli.

A szatmári vívás szerelmeseinek csütörtökön nem csak szatmárra kell figyelniük: a tőrözők országos bajnokságára Bukarestben kerül sor, a viadal pedig a fiúk egyéni versenyével  kezdődik. Ott Lengyel Éva, Izsáki Arnold és File Attila tanítványai - Bogdan Dascalu, Alexandru Ardelean, File Szabolcs, Sebastian Flucus, Szemák Tamás, Bartók Alpár, Bodó Benjámin és Iulian Aldea - képviselik majd Szatmárnémetit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: