2011-06-22 15:42:35• hírek • Szatmár.ro

Csángó gyermekeknek keresnek szállást

A Szatmárnémeti MADISZ tábort szervez csángó gyerekek számára.

Az eddig megtartott csángó gyermek-táborok sikerén felbuzdulva a Szatmárnémeti MADISZ július 2 és 11 között ismét tábort szervez. Ezúttal 45, II.-V. osztályos gyermek érkezik a szatmári megyeközpontba, Bákó környéki falvakból. A tábor július 2 és 11 között lesz megszervezve, erre a periódusra keres a MADISZ olyan vállalkozó kedvű családokat, akik reggelit, vacsorát és szállást adnának egy-két gyermeknek.

A MADISZ délben ebédet, délután uzsonnát biztosít, a gyerekek délelőtt és délután szervezett programokon (játszóház, vetélkedő, szépirodalmi és történelmi filmek, mesék vetítése), vallásos nevelésen, kirándulásokon és  strandoláson vesznek részt.

- Nekünk kisebbségi sorban élő erdélyi magyaroknak különös érzékenységgel kell viseltetnünk más, nálunknál nehezebb körülmények között élő kisebbségekkel szemben - jelen esetben a Csángó-Magyarokról van szó.  E rövid élményekben gazdag vakáció sokat segíthet egy csángó csemetének, hogy elindítsa a jó úton, emberi méltóságát megőrizve, megmaradhasson moldvai csángó magyarnak - mondja Kánya László szervező.

 

 

 

A MADISZ várja tehát a családok jelentkezését a madisz@datec.ro drótpostán, a 0261 710810 telefonos üzenetrögzítőn (a jelentkező amennyiben meghagyja nevét és telefonszámát, a szervezők visszahívják), vagy a 0723/696732 mobiltelefon-számon.


Táncház az elmúlt évek egyik táborban
Táncház az elmúlt évek egyik táborban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: