2010-07-25 20:26:10• hírek • Szatmár.ro

Csanálos Napja, a kultúrházban

Eredetileg az Új Kenyér Ünnepe volt ez a nap, több éve azonban községnapként kerül megrendezésre az ünnepély.

Eredetileg úgy volt, hogy ebben az évben a szűkös anyagi lehetőségek miatt lemondanak a megszervezéséről, viszont a lakosság jelzései alapján, úgy tűnik, igény van egy ilyen eseményre. Annak ellenére, hogy több napig szerelték a község központjában a szabadtéri színpadot, a vasárnapi folyamatos esőzés miatt a délután kezdődő kulturális műsorokra a kultúrotthonban került sor. Az esemény ünnepi felvonulással indult: a mazsorettek vezette fúvószenekarra rengetegen voltak kíváncsiak.

A kultúrház színpadán fellépők nagy sikert arattak, többször is vastapssal köszönte meg a műsorszámokat a közönség. Felléptek: a helyi mazsorettek, az óvodások, a furulyaegyüttes, a csanálosi-csomaközi-mezőfényi egyesített fúvószenekar, a székelyhídi Tini Dance Club, a kaplonyi asszonykórus, a kálmándi tánccsoport.

A községnap fő szervezője Lipovan Gabriella volt, és a szervezést teljes egészében szponzori hozzájárulásokból sikerült megoldani. Így az esti bálon megtartott tombolasorsolás főnyereményét - két kétszemélyes vacsorát - a helybeli motel tulajdonosa ajánlotta fel, de minden helyi cég hozzájárult ezzel-azzal a sikerhez.


Ünnepélyes megnyitó
Ünnepélyes nyitó-felvonulás


Az eső miatt a kultúrházba költözött az összes műsor
Az eső miatt a kultúrházba költözött az összes műsor


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: