2010-07-16 12:03:05• hírek • MTI/dpa/AFP

Csalt a filmsztár?

Adócsalás gyanúja merült fel Sean Connery brit filmsztár ellen Spanyolországban.

James Bond egykori megformálóját és francia származású feleségét, Micheline-t csütörtöki sajtóbeszámolók szerint azzal gyanúsítják, hogy köze van egy málagai ingatlanpanamához, amelynek révén 1,6 millió euróval károsították meg a spanyol kincstárt. Az adócsalási ügynek összesen csaknem 30 gyanúsítottja van.

A vizsgálatok középpontjában egy ingatlancég áll, amely a hírek szerint üzleti kapcsolatban állt a 79 éves skót színésszel. A vállalkozás állítólag két telket adott el Málagában úgy, hogy nem fizetett utána adót. Az ügyben eljáró vizsgálóbíró hivatalos nemzetközi idézést adott ki, hogy kihallgathassa a Bahamákon élő filmsztárt és feleségét - írta a Sur de Málaga című újság honlapján. Az értesülést az AFP francia hírügynökség igazságügyi forrásból egyelőre nem tudta megerősíttetni.

Connery és felesége ellen már régóta nyomoznak, de eddig csak marbellai Malibu-villájuk eladásának mozzanatait vizsgálták. A házaspár 1999-ben nagy haszonnal adott túl a villán, és a tengerparti telken, ahol az épület állt, később luxuslakásokból álló, négyemeletes házat húztak fel. Állítólag nem egészen szabályosan szerezték meg az építési engedélyeket: a telket gyanús körülmények között minősíttették át. A filmsztárt pénzmosás és befolyással való üzérkedés gyanúja miatt ebben az ügyben májusban már beidézte egy marbellai bíró.

A színész elleni vizsgálatok a Goldfinger művelet néven folytak, utalva arra az 1964-es James Bond filmre, amelynek főszerepét Connery játszotta. A nyomozás során előkerült új dokumentumok keverték gyanúba a málagai telekügyletek miatt is. Marbellát, az előkelő dél-spanyolországi üdülőhelyet az utóbbi években óriási korrupciós ingatlanbotrány rázta meg, amelybe az egész önkormányzati testületet belekeveredett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: