2020-01-11 11:15:11• hírek • Bede Emőke

Csaló ellenőrökre figyelmeztet a fogyasztóvédelem

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) arra hívja fel a cégek figyelmét, hogy ismeretlen személyek az országos vagy a megyei hatóság biztosainak kiadva magukat végeznek ellenőrzéseket, majd különféle szabálytalanságokra hivatkozva pénzt követelnek.

A fogyasztóvédelemhez eljutott információk szerint a csalók az igazihoz megszólalásig hasonlító igazolványt felmutatva tartanak ellenőrzéseket, majd arra kérik a cégek képviselőit, hogy a szabálytalanságok miatt kiszabott pénzbírságokat még a helyszínen fizessék ki készpénzben. A hatóság arra figyelmeztet, a valódi biztosok sosem teszik ezt, ugyanis bírság kiszabása esetén az érintett cégnek az államkincstárba kell befizetnie a pénzt, a fogyasztóvédelem megyei irodájába pedig csak a befizetési elismervény fénymásolata jut el.


Az ANPC ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a fogyasztóvédelem területén tevékenykedő nonguvernamentális szervezetek képviselőinek nincs joguk ellenőrzéseket tartani, ők csupán tájékoztathatják a közvéleményt a termékek vagy szolgáltatások rossz minőségéről, a lakosságot éberségre, a hatóságokat pedig mielőbbi kontrollra buzdítva ezáltal.


A fogyasztóvédelmi hatóság arra int mindenkit, hogy ellenőrzés előtt mindenképp vegyék szemügyre a biztos által felmutatott igazolványt, illetve ha úgy sejtik, hogy csalók környékezték meg őket, vagy rosszabb esetben valóban csalás áldozataivá is váltak, azonnal értesítsék a rendőrséget, akik megteszik a további lépéseket az ügyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: