2009-05-28 16:31:51• hírek • Szatmar.ro

Briatore megvenné a Renault-t

Az európai sajtó szerint a FOTA lépcsőzetesen alkalmazná a költségvetési sapkát.

Flavio Briatore a szezon végén hajlandó megvenni a Renault csapatát, miután az autógyár a gazdasági válság miatt elhagyni készül a Forma1-et, írja az olasz Autosprint és a holland Formule 1 Race Report.

A két újság értesülései szerint a Renault a szezon végén el szeretné hagyni az istállót és csak csapatszállítóként vállalna szerepet a „száguldó cirkuszban". Az már biztos, hogy az egyik főszponzor, az ING kilép a csapat mögül és vélhetően Fernando Alonso is távozik.

Itt jöhet a képbe az eddigi csapatfőnök Briatore, aki állítólag hajlandó lenne megvenni az istállót és a jelenlegi tesztpilótát, Romain Grosjeant ültetné a kétszeres világbajnok helyére.

A hírrel egyetlen gond van csak: korábban Briatore úgy nyilatkozott, hogy 2010 végén be szeretné fejezni pályafutását.



Briatore, a charmeur, megvenné a Renault?


Szintén sajtóértesülések szerint a FOTA-t alkotó csapatok megegyeztek abban, hogy lépcsőzetes formában hajlandóak elfogadni a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) tervét az önkéntes költségvetési limitről.

Ez azt jelentené, hogy a csapatok 2010-ben egy 100 millió eurós sapkát tartanának elfogadhatónak és 2011-ben bevezetnék a FIA által tervezett 40 millió fontos határt.

Állítólag a Ferrari és a Toyota semmilyen limitet nem akar, de a többieknek őket is sikerült meggyőzniük. Már csak a FIA-t kell valahogy megfőzniük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: