2007-12-11 19:29:43• hírek • Szatmar.ro

Újabb Phare projektek az esélyegyenlőségről

 Csütörtökön Máriavölgyén kerül sor a főtanfelügyelőség által indított programok ismertetésére.

 Csütörtökön egész napos rendezvényt tart a főtanfelügyelőség az európai oktatás napja alkalmából, illetve ismertetnek két új projektet is.

A rendezvény reggel 10 órakor kezdődik Máriavölgyén az európai oktatás napjának ünneplésével, elemzik a elmúlt év tevékenységeit.

Este 18 órától mutatják be azt a két programot, amelyet most indított a Főtanfelügyelőség. Az egyik program Ukrajnával való együttműködésről, a másik a hátrányos helyzetű gyerekek egyenlő esélyeinek biztosításáról szól.

-2006-ban írták ki ezt a pályázatot, amelyre 27 megye jelentkezett. Nemrég bírálták el, és 12 megyét választottak ki. 600 ezer eurós pályázatról van szó. Szatmár megyéből kilenc iskolát választottunk ki, amelyet fejleszteni szeretnénk ezeket különböző delegációk fel is mértek. A kiválasztott iskolákban túlnyomó többségében roma származású diákokat oktatnak, viszont ez a pályázat a speciális oktatásban nyilvántartott diákokról is szól. A program futása alatt mediátorokat alkalmazunk, akik egyfajta közvetítők az iskola és a családok között. A pályázatok beindításakor a programokon dolgozó csapatok, valamint a kilenc iskola igazgatója is jelen lesz. – tudtuk meg Gál Gyöngyi kisebbségi oktatásért felelős tanfelügyelőtől.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: