2008-07-02 14:44:22• hírek • Józsa János

A választható tantárgyakból érettségiztek

 Fordítási hibás tételek érkeztek a vizsgaközpontokba a Tanügyminisztériumból.

Az idei érettségi utolsó előtti napján a  szak szerinti választott vizsgatantárgyakból bizonyíthatták tudásukat a diákok. Így a biológia (9-10. vagy 11-12.-es tananyag), kémia (szervetlen vagy szerves) és informatika mellett az angol, német, francia, vagy akár világirodalom tantárgyakból is vizsgázhattak az érettségizők.

A választható tantárgyak száma a 10-et is meghaladta. Ennek tudható be, hogy a számos tételsor letöltése és szétosztása miatt voltak olyan központok is, ahol a 9 órás kötelező jelenlét után csaknem egy órát kellett várniuk a diákoknak, míg kézhez kapták őket. Látogatásunkkor a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumnál a vizsgáról kiérkező diákok pozitív élményekről számoltak be, elmondásuk szerint egy közepes képességű tanuló is gond nélkül meg tudta oldani a tételeket a legtöbb tantárgynál.

Gondok csak az informatika és szerves kémia tételekkel adódtak, ahol - mint a helyszínen levő tanároktól megtudtuk – fordítási hibák történtek. A tételsor a Tanügyminisztériumból érkezik, tehát az elírás is ott történt. A hibák, jelentősek hiszen a feladatok megoldása során egy román és egy magyar tételsort megoldó diák különböző eredményre jut. Fülöp József, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium kémia tanára azonban elmondta: a hibát már jelezték, tehát a magyar diákok nem lesznek lepontozva a téves feladatok miatt.

Holnap az utolsó fejezetéhez érkezik a 2008-as érettségi, szombaton pedig megtudhatják a diákok az elért eredményeiket.

J.J.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: