2019-08-24 05:06:03• hírek • Blikk.hu

Családostól fordították vissza a magyar–román határról Ambrus Attilát

Keserű csalódás: családostól fordították vissza a magyar–román határról Ambrus Attilát!

Az egykori viszkis rabló szerda este indult el egy közönségtalálkozóra és vásárra, ahol kerámiáit árulta volna, ám hat hónapos kislányának, Annának nem volt útlevele. Mivel a határőrök nem engedték volna tovább a kislányt, inkább az egész család visszafordult. Pedig az erdélyi származású Ambrus azt tervezte, a vásár után egy hetet pihennek Erdélyben.

– A Kolozsvári Magyar Napokra áruval megpakolva indultunk útnak – mesélte a Blikknek Ambrus Attila. A jó útra tért bankrabló aznap holtfáradtan rámolta tele kocsiját áruval a balatonboglári fesztivál után, hogy mihamarabb útra kelhessen.

– Feleségem a ruháival, én pedig háromszázféle kerámiával készültem a többnapos rendezvényre. Nagylak felől szoktam átmenni a határon, de valami probléma miatt a GPS most a Nyírbátor közelében lévő kis átkelő felé vitt.

Attila nem gyanított semmi rosszat, nem gondolta volna, hogy nem jut el a kolozsvári rendezvényre. 

– A határon szállítólevelet kértek tőlem, ami nem volt, hiszen a saját kerámiáim voltak az autóban – magyarázta Ambrus.


– Utána a román határőr bekukucskált az autóba, és ahogy meglátta Annát, kérte az útlevelét. Féléves a gyerek, hónapról hónapra változik, nem gondoltam, hogy szükség lesz a papírra, hiszen adó- és lakcímkártyája is van, de belátom, nem voltam elég körültekintő... Viszont emiatt vissza kellett fordulnunk, ki kell hagynunk a Magyar Napokat, elnézést kérek azoktól, akik várták a megrendelt kerámiákat, csak postán tudom küldeni azokat.


Ambrus ígéri, a vasárnapi nagyszalontai, filmvetítéssel egybekötött közönségtalálkozón már biztosan ott lesz, de sajnos egyedül, holott egészen más tervei voltak erre az időszakra.


– Évente kétszer visszamegyek a szülőföldemre, most azonban a kislányomat is vittem volna. Feleségem, Réka nevelgeti a babát, először utazhattunk volna együtt. Szerettem volna meglátogatni Szentléleken a nagymamám sírját, az édesapámat pedig Csíkszeredán, ráadásul a családommal, de úgy néz ki, erre még várni kell – mondta szomorúan a Viszkis, aki rengeteget dolgozik, szeptember 2-án Füleken tart közönségtalálkozót, ahol újabb portékával lepi meg a rajongóit.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: