2012-07-13 16:06:21• hírek • Szatmár.ro

Családos tábor Erdődhegyen

Az erdődhegyi Helga Winter Közösségi Házban rendezte idén a Szatmári Római Katolikus Püspökség Világiak Irodája az egyházmegyei családos tábort.

Július 9. és 12-e között tizenegy család gyűlt egybe Szatmárnémetiből, Nagykárolyból és Nagybányáról, hogy együtt táborozzon, kikapcsolódjon, imádkozzon, és merüljön el a misszió gondolatában. A rendezvény központi témája ugyanis a tematikus évnek megfelelően alakult: Isten hív és küld jelmondat alatt a meghívás és küldetés érzését keresték a családban. Ahogy a beszélgetések során elhangzott, a misszió a család vonatkozásában több irányú: a házastárs, a gyermekek felé, a munkahelyi-, vagy plébániai közösség felé feladata van a szülőknek.

Ez a küldetéskeresés a tábor döntő részének alapja volt. Hétfő, kedd, szerda délelőttönként a klasszikus, előadás, majd megosztás módszerétől eltérően, Dr. Varga Péter Pius budapesti egyetemi tanár, bibliodramatikus, négy gyermekes családapa kísérésével a bibliodráma segítségével járták közül a misszió témáját. Egy-egy szentírási részből kiindulva, annak segítségével mindenki maga fogalmazta meg: mit jelent most számára a küldetés, hol tart útján, milyen nehézségek adódnak életében. Értelmezve a szentírást saját élethelyzetükre, a résztvevők igyekeztek önmagukra, életükre tekinteni és keresni a fogódzókat az elmozduláshoz, a következő lépéshez.

Míg a szülők a bibliodrámán vettek részt, a gyerekek külön foglalkozásokon játszottak, énekeltek és tornáztak az önkéntesek, óvónők, Márk Nagy Ágota és Görbe Éva vezetésével. Kedden reggel közösen vettek részt a Ft. Lapka József ifjúsági és ministránslelkész által bemutatott szentmisén, és délutánonként szintén közösen, gyerekek és szülők együtt vetélkedtek, beszélgettek, imádkoztak: hétfőn a foci, asztalitenisz, méta és számháború után elsétáltak a Donáth kápolnához, kedden családi vetélkedőn mérkőztek, szerdán családi kézműves műhelyt tartottak. A csütörtöki napon aztán, délelőtt még a gyermeknevelés aspektusait vizsgálták meg Szatmári Elemér pusztadaróci református lelkész és családja segítségével, majd tábort bontottak és hazaindultak.

Családosok tábora 2012

Az egyházmegyei családos tábor idén is igyekezett mind a szülőknek, mind pedig a gyerekeknek kikapcsolódási lehetőséget, lelki élményt, szórakozási alkalmat adni azért is, mert több családnak ez a csaknem egy hét adta a nyári szabadság egyedüli kimozdulását a monotonból.

Családosok tábora 2012

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: