2011-07-22 14:50:13• hírek • Póti Orsolya

Családorvosi ügyelet a Korall Klinikán

Torokfájás, vesebántalmak vagy egyéb kellemetlen panaszok gyötrik? Úgy érzi orvosi segítségre van szüksége? Akkor forduljon bizalommal a Korall Klinika keretén belül működő családorvosi ügyelethez, ahol kellő szaktudással kezelnek bármilyen interkurrens (társultan fellépő) betegséget.

Már nem szükséges minden esetben a sürgősségire rohannunk, hiszen a Korall Klinikán július 1-től éjjel-nappali családorvosi ügyelet indult. Ezentúl nyolc családorvos és hat szakképzett asszisztens várja a pácienseket hétköznaponként este 20 és reggel 7 óra között, illetve hétvégenként huszonnégy órán keresztül.

Dr. Andó Ottóval, az ügyeletet irányító orvossal beszélgettünk arról, hogy pontosan mi is az ügyelet lényege, és miben nyújt segítséget a lakosoknak.

- Nagyon jó ötletnek tartom a családorvosi ügyelet bevezetését, hiszen a beteg kivizsgálása és gyors ellátása mellett, arra összpontosít, hogy csökkentse a Sürgősségi Osztályon lévő betegek számát. A permanencia lényege, hogy a hozzánk forduló betegek ne várakozzanak órák hosszát, és, hogy időben a családorvosok hatáskörén belül való ellátáshoz jussanak. Természetesen, ha sürgősségi esetet észlelünk, azonnal hívjuk a mentőt és a pácienst a kórházba küldjük - fejtette ki Dr. Andó.

A családorvosok kezelni tudnak bármilyen interkurrens betegséget, mint például láz, hányinger, torokfájás, vesegörcs -, de ha az érkező páciens komolyabb sebészeti beavatkozást, vagy kórházi ellátást igényel, akkor a sürgősségire küldik. A klinika természetesen a gyermekekkel érkezőket is várja. A szülőnek néha nehéz eldönteni, hogy a gyermekével feltétlenül azonnal orvoshoz kell fordulni, vagy lehet várni néhány napot amíg magától is elmúlik a betegség. Ajánlott időben orvos véleményét kérni, főleg, ha magas lázat, hányingert észlelnek. Az ügyeletek során az injekciózás, az aerosol és  kötözések ingyen igényelhetők.

Mint megtudtuk a klinikára bárki, a város bármely részéről jelentkezhet függetlenül attól, hogy nincs egészségbiztosítása. A családorvosi ügyeleten végzett szolgáltatás ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: