2020-03-18 07:52:55• hírek • Blikk.hu

Családokat szakít szét a koronavírus: megszólaltak a magyar celebek, akik nagyon aggódnak idős szüleikért

Németh Kristóf csak telefonon érintkezik az édesanyjával, bevásárolt neki, de amit vett, csak az ajtó elé tette le, hogy ne érintkezzenek, kerüljék a fertőzésveszélyt /Fotó: RAS Archív
Németh Kristóf csak telefonon érintkezik az édesanyjával, bevásárolt neki, de amit vett, csak az ajtó elé tette le, hogy ne érintkezzenek, kerüljék a fertőzésveszélyt /Fotó: RAS Archív

A COVID-19, azaz a koronavírus-fertőzés az idős emberekre a legveszélyesebb, így a családok nagy részét egészségügyi okokból szakítja most szét a betegségtől való félelem. Ám ahogy sztárjaink is mondják, nincs más választás, mert csak így tudjuk megvédeni őket.

– Féltjük a szüleinket, nem találkozunk velük, ezért anyukám is otthon marad, most Nyíregyházára sem megyünk a férjem családjához – árulta el az RTL Klub Reggelijének műsorvezetője, Szabó Zsófi (31), aki férje, Zsolti születésnapját sem a szokásos nagy partival, hanem hármasban, a kisfiukkal, Mendellel ünnepelte.

– Bezárkóztunk Törökbálintra, csak a helyi pékhez és henteshez járok, ha szükséges, de nem halmozzuk fel az ételt, kivárunk, hogyan alakul a helyzet – tette hozzá Zsófi, akinek lelkileg sem egyszerű a jelenlegi helyzet, hiszen alapvetően rengeteg időt töltenek együtt a családtagjaikkal.

Szabó Zsófi férjével és gyermekével bezárkózott törökbálinti otthonába, édesanyjával, Pálmával sem találkozik /Fotó: RAS Archív

Bármennyire is vérzik a szíve, de nem látogatja vidéken élő szüleit Kárász Róbert (50) sem. Az ATV műsorvezetője azonban aggódik, és kérte a szüleit, ne hagyják el a házukat.

Kárász Róbert nagyon aggódik beteg édesapjáért, hiszen a férfi tüdőbeteg, ha megfertőződik, az súlyos következményekkel járhat /Fotó: Instagram

– Mivel a 74 éves apukámnak egyébként is van egy tüdőbetegsége, számára nagyon súlyos következménye lehet a vírusnak. Az ő egészsége érdekében úgy döntöttem, nem megyek haza. Sajnos, ez most nem játék, az idős emberek különösen veszélyeztetettek, nincs más választásunk. Nagyon nehezen élem meg ezt a helyzetet! – árulta el Kárász, akihez hasonlóan Németh Kristóf (44) is jó ideje meggyőzte az édesanyját, hogy ne menjen sehova.

A színész anyukája és annak nővére a közelben laknak, de nem érintkezik velük.

– Néhány napja segítettem nekik bevásárolni, de úgy, hogy telefonon elmondták, mire van szükségük, és amit megvettem, letettem az ajtó elé, hogy ne érintkezzünk. Komolyan vesszük az önkéntes karantént, nem tesszük ki a lábunkat a lakásból és velük is megígértettem ugyanezt – mesélte Kristóf.

De az ördög nem alszik, Baronits Gábor (30) szerint jobb félni, mint megijedni. Igaz, az édesanyja, Ungár Anikó (71) bűvész életrevaló asszony, most ő is otthon marad, nem találkozik a fiával.

Baronits Gábor másfél hete nem találkozott édesanyjával, Ungár Anikóval a koronavírus-veszély miatt /Fotó: RAS Archív

– Másfél hete nem láttam személyesen, de mindennap többször is beszélünk. Hiába néz ki szenzációsan és tagadhat le sok-sok évet, azért mégiscsak 71 éves, és benne van a veszélyeztetett csoportban – árulta el a Karinthy Színház művésze.

Tájékoztató kisfilm is készült

Múlt csütörtök óta látható a tévében egy időseknek szóló kisfilm, amelyben az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál próbálja felhívni a figyelmüket a veszélyre. Ebben a szakember több dologra hívja fel a figyelmet. Kérik az időseket, hogy kerüljék a nagyobb közösségeket, a tömeget, az érintkezést lázas betegekkel vagy olyanokkal, akik fertőzött területről érkeztek, illetve kerüljék az üdvözlés szokásos formáit: a puszit, az ölelést vagy kézfogást.

További bulvárhírekért látogassa meg a Blikk.hu oldalát!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: