2013-12-05 08:43:40• hírek • Szatmar.ro

Családi sportprogram az Aquaparkban – nem úszod meg

A kapuit idén nyáron megnyitó Aquastar aquapark rövid időn belül a szatmáriak és a környező megye lakosainak kedvenc kikapcsolódási pontjává vált. Meglehetősen kevés szó esik azonban arról, hogy a létesítményben nem csak szórakozni, kikapcsolódni lehet, hanem az egészség számára fontos sportolási lehetőséget is biztosít. Szakemberek segítségével tanulhatunk meg úszni illetve dolgoztathatjuk meg izmainkat, ráadásul gépi segítség igénybe vétele nélkül.

„Szatmáron sajnos viszonylag kis kultúrája van az úszásnak, ezért a szülők sem tudják, mennyire fontos élettani következményei lehetnek annak, ha gyerekeik rendszeresen úsznak", jelentette ki Tatár Szabolcs úszásoktató. „Sajnos a mai gyerekek túl sokat ülnek a számítógép előtt és szüleik sem fordítanak elég figyelmet arra, hogy mozogjanak. Láttam már olyan nyolc éves gyereket, aki guggolásból nem tudott felállni", jegyezte meg Anzik Arnold fitnesztréner is.

Az Energy Kardio Club és az úszásoktatás a kezdetek óta megtalálható az aquaparkban. A két fél együttműködése lehetővé teszi, hogy a család valamennyi tagja egyidőben gondoskodhasson egészségéről: amíg a gyerekek úszni tanulnak, addig a szülők a TRX segítségével mozgathatják saját izmaikat.

A TRX-et Romániában a legtöbben a Steaua labdarúgócsapata kapcsán ismerték meg. Kevesen tudják azonban, hogy a Szatmárnémeti Olimpia ifijei is használják már és a felnőttcsapat kapcsán is folynak a tárgyalások. A TRX használata azonban nem kizárólag élsportolók számára javallott! A funkcionális tréningek köredzés formájában zajlanak és ami a legfontosabb, csak saját testsúllyal edz az ember. A súlyzók és gépek ugyanis gyakran ártanak az ízületeknek, a hátgerincnek. A TRX ezzel szemben abszolút minden izomcsoportot megmozgat. Gyors eredményeket lehet vele elérni akár zsírégetés, akár szálkásítás a cél. Ráadásul tényleg korcsoporttól függetlenül lehet használni.

Az úszás ezzel szemben az emberiség egyik legrégebbi mozgásformája és sportága. Ennek ellenére sokan nem tudják, hogy erősíti a koncentrációt, az immunrendszert. Növeli az ellenállást, a vitalitást. A gyerekek számára különösen fontos lehet, hogy feloldja a tanulás, a teljesítménykényszer okozta stresszt.

Az Aquapark a leghidegebb télben is 32 Celsius fokos vízzel várja az úszni megtanulni vágyókat - egy időben két oktató figyeli a 3 éves kortól nagyobbak minden lépését, karcsapását. Ráadásul aki december 15-ig egy tíz alkalomra érvényes bérletet vált, az egy újabb alkalmat kap ajándékba.

Mindemellett egy további kedvezményben részesülhet az, aki valamelyik sportágra bérletet vált: aki az egyik félnél megveszi a bérletet, az a másiknál 10%-os kedvezményt kap. Ráadásul mindez egyazon családon belül is érvényes! Mivel az Energy Kardio Club hétköznaponként 18-20 óra között várja a mozogni vágyókat, az úszásoktatás pedig 17-21 óra között zajlik, így megvalósítható az is, hogy az egész család egy időben hódol a testnevelésnek, vigyáz egészségére.

Aki többet szeretne megtudni a TRX-ről és a funkcionális edzésről, az látogassa meg az Energy Kardio Club honlapját vagy a 0744-934722-es számon hívja Amzik Arnoldot. Az úszásoktatás pontos programja az Aquastar aquapark honlapján található meg, egyéb információkért pedig a 0745-544025-ös számon forduljanak Tatár Szabolcshoz.

Szórakozni csak egészségesen lehet, az Aquapark pedig mindkettőhöz biztosítja a feltételeket!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: