2019-06-14 08:34:22• hírek • Szatmár.ro

Családi piknik a 6-os Számú Óvodában

Június 11- kén hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal került megrendezésre a szatmárnémeti 6-os Számú Hosszú Programu Óvodában a családi piknik, melyen a szülők, nagyszülők, az igazgatónő és természetesen az óvodapedagógusok is részt vettek - az eseményről Pop Ivett óvónő beszámolóját olvashatják.

"A család szó az óvodánkban nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen egy olyan közösséget jelent, amely a társadalom alapja. Ezt minden lehetséges módon hangsúlyozni kell, a családokat ebben segíteni kell. Amit mi helyi szinten meg is tehetünk, épp ezért  fontos, hogy olyan közösségi teret biztosítsunk, ahol a gyerek a szülővel közösen gazdag élményeket gyűjthet, szakmai segítséget kaphat, jó példákat láthat - ebben segít kiemelten a családi piknik.
 

Óvodánk a részletes program megtervezése után tudatta a szülőkkel, hogy mi a piknik célja és, hogy hogyan is képzeljük el megvalósítani azt. A szülők nagy érdeklődéssel fogadták a hírt, és az ő közreműködésükkel és támogatásával sikerült gyorsan beszerezni minden élelmiszert, eszközt, amire szükségünk volt a piknik alkalmával.
 

A családi piknik  egy egész napos program volt, ami már reggel, az önkéntes szülők jelenlétével meg is kezdődött. A bográcsok felállítása, fa vágása és tűz gyújtása az apukák feladata volt, amit nagy örömmel el is vállaltak, és ügyesen meg is oldottak. Majd ezután szalonnasütésbe kezdtek, ami az előétel volt. Az anyukák, nagymamák közben pucolták a zöldségeket, és előkészítettek mindent, ami egy finom bográcsgulyás készítéséhez hozzájárul. Voltak olyan vállalkozó kedvű anyukák is, akik ebben a nagy melegben óvodánk konyháját meglátogatva tésztadagasztásba kezdtek az óvónőkkel együtt, és fánkot, illetve kürtös kalácsot sütöttek.



A gyermekek a délelőtti szundikálásból felébredve csodálkozó szemekkel jöttek ki az udvarra, és szemlélték meg, hogy mennyi minden történt az ő kis birodalmukban. Miután a gyermekek és  a szülők egymásra találtak, az igazgatónő ünnepélyesen köszöntött mindenkit megköszönve a szülők önkéntes tevékenységét, az óvónők munkáját.
 

Az óvodapedagógusok körbevezették az apraja-nagyját, a nekik szánt játék központokban. E közé tartozott a stafétajáték, a pingpong és a célbadobás, ahol a gyerekek a szüleikkel együtt mutathatták meg ügyességüket, talpra esettségüket, kreativitásukat, majd eközben létrehoztuk az óvoda címerét is, ahová a szülők véleményüket kifejtve felirták, mi az, amit szeretnének a jövőben, mit várnak el az óvodától, esetleg mi az, amin nem akarnak változtatni, hiszen számunkra nagyon fontos az , hogy a jövőben is tudjunk jól együttműködni, építsük tovább azt a szoros kapcsolatot, köteléket, amit eddig is sikerült táplálni az ők segítségükkel. Ezalatt kihűlt a bográcsgulyás is, és a gyermekek a szüleikkel együtt elfogyasztották, sőt, aki szerette volna, repetázhatott is, majd desszertet szolgált a finom fánk és kürtös kalács is.



Ezután vendég érkezett hozzánk Kása Zsolt társaságában, aki népi gyermekjátékokkal szórakoztatta a közönséget, megmutatva azt a szülőknek, hogy lehet együtt játszani gyermekeinkkel önfeledten, televízió, mobiltelefon nélkül. A szülők nagyon értékelték ezt a tevékenységet és nyitottak voltak minden új kalandra, tudásra.
 

A családi piknik közösségteremtő erejét láttatta az is, ahogy a résztvevők örültek egymás sikereinek. Ezt a felejthetetlen napot mindenki számára olyan élménydús emlékekkel zártuk le, ami örök marad kicsi és nagy szívében egyaránt, de azért minden óvodás emléklapban részesült, amit büszkén hazavittek magukkal."


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: