2013-10-02 12:35:32• hírek • Szatmár.ro

Családi moziősz az M1-en

Az egyre hosszabbá váló őszi estéken az ember szívesen ül le a tévé elé megnézni egy-egy jó filmet, és külön öröm, ha ezt családi körben teheti. Októbertől minden szombat este a Walt Disney stúdió élőszereplős sikerfilmjeiből láthatunk válogatást az M1 műsorán, amelyek elé bátran leülhet az egész család.

A Disney bombabiztos mozifilmjeinek listája a Neveletlen hercegnő 2. - Eljegyzés a palotában című romantikus filmmel október 5-én indul. Öt évvel azután vesszük fel a történet fonalát, hogy Mia, az amerikai tinilány (Anne Hathaway) megtudta: egy európai királyság trónörököse, és rekordidő alatt kellett felkészülnie olyan uralkodói feladatokra, amelyhez másoknak egy fél élet áll a rendelkezésükre. A diploma megszerzése után Mia most visszatér szeretett nagymamája, Clarisse királynő palotájába, ahol kiderül, hamarosan trónra kell lépnie, s a genoviai törvények értelmében a nagy napig férjet is kell találnia magának, ha nem akarja, hogy mások jelöljék ki számára a párt. Mia elhatározza, hogy szerelemből fog férjhez menni, de a megvalósításra csak harminc napja van...

Mesébe illő érzelmek játsszák a főszerepet az Aludj csak, én álmodom című filmben is, bár a díszlet itt sokkal hétköznapibb. A bájos, de magányos Lucy (Sandra Bullock) egy metróállomás jegyárusító fülkéjéből álmodozik egy minden reggel ugyanabban az időben arra járó férfiról, aki - váratlan baleset következtében - kómába esik. A történet bonyolódik, amikor egy félreértés nyomán a családtagok Lucyt hiszik Peter menyasszonyának. A lánynak mintha régi álma válna valóra, amikor végre szerető család veszi körül; ám cseppet sem lesz könnyű helyzetben, amikor megismeri Peter öccsét, Jacket (Bill Pullman). Az Aludj csak, én álmodom igazi modern tündérmese, amely egyszerre tud hol megható, hol mulatságos lenni, miközben abban a hitünkben is megerősít, hogy a legszürkébb hétköznapokat is bearanyozhatják az őszinte és tiszta emberi érzések.

Két romantikus történet után egy harsány, zenés, de izgalmaktól sem mentes vígjátékkal folytatódik az M1 szombat esti sorozata: Whoopi Goldberg fantasztikus sikerű Apáca-show-jával, amelyben egy másodosztályú bárénekesnő egy gyilkosság tanúja lesz, és a tanúvédelmi program keretében az FBI egy apácazárdában jelöli ki számára a menedékhelyet. A bővérű nőszemély alaposan felforgatja az apácák meglehetősen szigorú közösségét - a rendhagyó programba kezdő kóruson keresztül olyan távlatokat nyit a kedvesnővérek előtt, amelyekről addig nem is álmodtak.

Ha távolabbra tekintünk, az ősz folyamán a vígjátékok mellett történelmi kalandfilm, mint az Artúr király, egy halhatatlan felnőtté válási történet, a Holt költők társasága és egy kincskereső akciófilm, A nemzet aranya is szerepel a választékban. Ezek mellett találkozhatunk a komédiási tehetségét bizonyító Sylvester Stallonéval is az Oscarban, vagy Gerard Depardieu-vel az Apám, a hős című családi vígjátékban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: